Speltips inför New York Islanders – Pittsburgh Penguins 11/12: Överskattning

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2018

Det är ingen målfest vi väntar oss inför mötet mellan New York Islanders och Pittsburgh Penguins natten till tisdagen svensk tid. Det är NHL som gäller.

Annons:

Ingen rast och ingen ro. Det är verkligen mantrat som gäller för NHL och inledningen på nästa decembervecka är minsann inget undantag. Här blir det full fart redan natten till tisdag svensk tid.

Vårt fokus hamnar bland annat på mötet på östkusten mellan New York Islanders och gästande Pittsburgh Penguins, ett lag som sett rätt starka ut under den här säsongsinledningen. I sina bästa stunder är Penguins ett lag som kan streta emot och ta poäng av samtliga lag i serien. Det är känslan.

New York Islanders har ett par vinster sista veckorna, men ser på det hela taget rätt darriga ut från november månad och framåt. Det som ofta varit problemet är ett bristande målskytte där det lite för ofta slutar med 0-2 mål. Traditionellt sett blir det svårt att vinna NHL-match med en sådan målfabrikation.

Ingen målfest att vänta

Om vi ser till hemmalagets förutsättningar är det givet att vi måste konstatera vila tunga spelare som ser ut att missa matchen. Vad vi vet är att Matt Lorito, John Stevens, Linus Söderström och Andrew Ladd inte är med här. Det är ett par tunga offensiva tapp. Lägg då till Tom Kuhnhackl och Luca Sbisa som i nuläget är osäkra till spel.

Det finns ett par tunga tapp hos Pittsburgh Penguins, men trots det vet vi att laget kan sätta en stark trupp till matchen. Å andra sidan kan de saknas lite spets då bland annat Matt Cullen och troligen även Patric Hörnqvist och Dominik Simon missar matchen. Justin Schultz och Matt Murray är inte heller i speldugligt skick som det ser ut nu.

Det finns flera faktorer som talar för en lite målsnålare match här. Dels väntas förmodligen en motreaktion efter åttamålsmatchen förra veckan mellan lagen. Dessutom har båda lagen ett par tunga offensiva tapp och det påverkar såklart spetsen.

Under 7 mål (asian handicap) spelas till hela 1,62 gånger krämen hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt sju mål i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 7 mål (asian handicap)
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill
Spelstopp:  01:00, tisdag 11/12
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: