Speltips inför St Louis Blues – Edmonton Oilers 20/3: 1X2-spel

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2019

Förhoppningen är att Connor McDavid har en bra dag på jobbet när Edmonton Oilers ska skrälla mot St Louis Blues i NHL. Följ speltips den 20 mars.

Annons:

NHL-nätterna duggar tätt och med en kort tid kvar av grundserien är det läge för flera lag att avsluta säsongen starkt för att gå in i slutspelet med positiv energi. För vissa lag är risken för missat slutspel också överhängande, som bekant.

I skrivande stund har Edmonton Oilers sju poäng upp till att knipa ett wild card och då återstår runt 20 poäng att spela om. Det blir väldigt tufft och ska det gå krävs en sensationellt stark avslutning på säsongen. Det är å andra sidan inte omöjligt med tanke på att de inte heller har någonting att förlora.

St Louis Blues har för närvarande en direktplats som ett av de tre bästa lagen i den centrala delen av västra konferensen, med två poäng till godo på närmast jagande lag. Det gör att det även från deras sida krävs en bra säsongsavslutning.

Underskatta inte gästerna

Det som oroar en aning hos hemmalaget inför den här matchen är skadesituationen som inte direkt har ljusnat. Visst, det finns förhoppningar om att ett par av spelarna ska finnas med i en matchtrupp snart igen (kanske rent av här) men att ha fem spelare borta är sällan bra. Sammy Blais och Joel Edmundsson kan spela matchen om allt vill sig väl, men Vladimir Tarasenko, Carl Gunnarsson och Erik Foley ser vi inte på ett tag. Den senaste spelar inte fler matcher den här NHL-säsongen enligt rapporterna. Ett tungt besked efter hans hjärnskakning i början av februari månad.

Då ska sägas att skadesituationen är klart mer gynnsam för bortalaget som bara har Jesse Puljujarvi på skadelistan inför matchen. Den höftskadade forwarden har varit borta i ett par veckor och spelar inte heller han mer den här våren. Trist för honom, trist för laget. Däremot finns som bekant en formtoppad Connor McDavid – han har ju en konstant formtopp den – som redan är över 100 poäng den här säsongen. Starkt i ett så förhållandevis svagt lag.

Spelbolagen har unisont gått ihop och utnämnt hemmalaget till klara favoriter här. Det går att förstå logiken bakom en sådan värdering, men i vår värld finns det stora chanser till en skräll här. Edmonton Oilers har färre skador, en helt ok form och en Connor McDavid att luta sig mot. Det kan räcka långt.

X2 spelas därför till 2,25 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 omsättningsfria kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X2
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp:  01:05, onsdag 20/3
TV:   viasatxtra logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: