Speltips inför Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks 8/2: Given favorit

Simon Pålsson Publicerat: 7 februari 2020

Toronto Maple Leafs står som given favorit inför matchen hemma mot Anaheim Ducks i NHL natten till lördag 8 februari 2020.

Annons:

Toronto Maple Leafs tar sig an Anaheim Ducks natten till lördag svensk tid i ett möte som spelbolagen har hittat en tydlig favorit i. Det har varit lite av en sådan säsong i NHL, med flera tunga klubbar som underpresterar och som därmed snabbt hamnar som underdog i matcherna.

Anaheim Ducks har en svag säsong bakom sig och står nu bara på 22 vinster efter 53 matcher. Då är det viktigt att komma ihåg att det i NHL räknas som vinst även om det sker efter förlängning. Med andra ord är det inte lika imponerande.

Just nu står man på två raka vinster – och det kanske kan ge lite andrum – men att Anaheim Ducks ligger som lag nummer 27 i den totala tabellen är skrämmande. 163 insläppta på 53 omgångar imponerar inte heller. Att man bara står på 137 gjorda framåt (att jämföra med 194 för Maple Leafs) är svindlande i sig.

Toronto Maple Leafs har två raka förluster, men är ändå ett lag som närmar sig slutspel. Det krävs en bra avslutning på säsongen för att så ska bli fallet, men på placering nummer 14 i tabellen har man ändå positionerat sig inför avslutningen. Toronto Maple Leafs är ett genomarbetat lag som har en högre nivå än Anaheim Ducks den här säsongen. Det tycker vi är tydligt.

Tänk också på att Toronto Maple Leafs vunnit sina fyra senaste möten med Anaheim Sucks – senast för nästan exakt ett år sedan. Då vann Toronto Maple Leafs med hela 6-1 på hemmaplan.

Annons:

Ett rakt spel i NHL

Toronto Maple Leafs kommer faktiskt till matchen med ett par frågetecken kring spelare och då rör det sig om Cody Ceci och Frederik Andersen framför allt. Det är spelare som har varit med laget på sistone, men som nu alltså kan behöva stå över. Att man nu spelar på hemmaplan gör att Toronto Maple Leafs förhoppningsvis kan få ha med båda spelarna, men det återstår att se.

Sedan tidigare ska sägas att man också har flertalet andra spelare på skadelistan, men det är spelare som Toronto Maple Leafs bevisligen kan klara sig utan .David Clarkson och Nathan Horton missar hela vårsäsongen. Det finns en risk att Marc Rielly och Ilya Mikheyev också står utanför laget ett bra tag till. Men som sagt, det här är spelare som Toronto Maple Leafs bevisat att man klarar av att prestera utan.

Ryan Kesler och Patrick Eaves är spelarna som står utanför truppen i bortalaget. Det är också spelare som varit borta länge, och som man nu har klarat sig utan. Däremot kan vi väl konstatera att resultaten inte pekar på att man har kunnat klara sig utan spelarna i fråga.

Här tycker vi – trots skadeläget – att det mesta talar för hemmalaget. Toronto Maple Leafs vinner (ordinarie tid) spelas till 1,72 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Toronto Maple Leafs  vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,72
Bolag: Casumo
Spelstopp:  01:00, lördag 8/2
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: