Speltips inför Washington Capitals – Colorado Avalanche 8/2: Tung favorit

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2019

Det blir svårt att argumentera för någonting annat än att hemmalaget Washington Capitals ska vara solklara favoriter i nattens möte med Colorado Avalanche.

Annons:

Det spelas sånär full omgång på andra sidan Atlanten natten till lördag och bevisligen är det många hockeyälskare runt om i USA/Kanada som kommer att spendera sin torsdagskväll med att titta på sitt lag. Vårt fokus hamnar dock på de regerande mästarna Washington Capitals, som i nattens möte med Colorado Avalanche måste anses vara stora favoriter.

De regerande mästarna öppnade säsongen trevande och likt många andra tidigare vinnare hade laget svårt att alstra samma energi som var vägvinnande året innan. Det märktes tydligt. Men ett par månader in i säsongen fick Washington Capitals åter fart, varpå de blev allt mer svårstoppade. Nu tillhör laget formtabellens topp och dånar på i hög fart mot slutspel igen. Där kan Washington Capitals säkert bli ruskigt farliga den här säsongen också.

På senare tid har Colorado Avalanche riktigt svag form med fyra raka förluster i nHL. Det släpps också in på tok för många mål – närmare 20 insläppta de senaste fyra matcherna – varpå det blir svårt att vinna matcherna. Nu väntar dessutom ett Washington Capitals som laget förlorat mot en gång redan den här säsongen.

Ett tydligt favoritskap

Det finns vissa problem med skadade nyckelspelare hos bortalaget. I det här mötet får laget klara sig utan den viktige centern Vladislav Kamenev, som nu varit skadad i ett par månader. Vidare är Conor Timins och Mark Barberio, två tunga backar, otillgängliga på grund av huvudskador.

Washington Capitals har som sagt rest sig efter en lite svaga säsongsinledning och en stor del av förklaringen ligger i att laget på senare tid kunnat mönstra starkast möjliga lag i match efter match. Det blir en stor fördel, inte minst i längden. Nu är det bara Christian Djoos som är otillgänglig och det är ett avbräck som går att hantera utan bekymmer.

Det är bara en av flera anledningar till att vi håller hemmalaget som väldigt klara favoriter inför den här matchen. Dessvärre är spelbolagen inne på samma spår, men det går ändå att skrapa fram värde på det raka spelet. Det hävdar vi envist.

Washington Capitals att vinna matchen under ordinarie tid spelas till 1,98 gånger insatsen hos Bethard. Det är alltså strax under dubbelt upp på insatsen för en rak hemmaseger. Det ska laget greja.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  01:05, fredag 8/2
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: