Speltips inför Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 10/12: En rak vinnare

Simon Pålsson Publicerat: 9 december 2019

Columbus Blue Jackets kommer att få det synnerligen tufft borta mot Washington Capitals i NHL natten till tisdag.

Annons:

Natten till tisdag svensk tid spelas åter ett gäng matcher på andra sidan Atlanten, i det som är världens bästa hockeyliga NHL. För svensk del finns det all anledning att skruva in tv-apparaten på mötet som har nedsläpp först av matcherna. Det spelas i Capital One Center. Där tar sig hemmalaget Washington Capitals sig an Columbus Blue Jackets.

På ena sidan ser vi ett hemmalag i väldigt bra slag, som nu har vunnit sex raka matcher och som går som tåget. Efter en turné med fyra raka bortamatcher, som man alltså vunnit alla fyra, vänder man nu hemåt och ska få spela på hemmaplan. Att spelarna nu fått umgås lite med sina familjer tror vi enkom är en fördel vad gäller motivationen.

Att följa upp sex raka vinster med att nu vara tillbaka på hemmaplan igen gör inte direkt att favoritskapet på hemmalaget minskar. Det är vår fasta övertygelse.

Columbus Blue Jackets har fyra raka matcher utan vinst och ser ganska taffliga ut. Den senaste vinsten kom i för sig mot Pittsburgh Penguins, men det är också den enda vinsten man har tagit sista veckorna. På det hela taget känns det som att Columbus Blue Jackets är på väg neråt lite efter en lite längre period av bra resultat.

Annons:

Nattmacka i NHL

Under hela inledningen på säsongen har det funnits skador som har gjort tillvaron lite svårare för Washington Capitals, men på slutet har man kunnat spela med i stort sett exakt samma trupp i match efter match. Det är en kontunitet som har givit resultat. Med tanke på att man har sex raka vinster kan man inte direkt klaga på formen som Capitals har inför matchen mot Blue Jackets.

Det som talar för hemmalaget i den här matchen också är att man inte direkt har några avbräck nu heller, sånär som på den svenske stjärnan Nicklas Bäckström som är borta med en skada. För en vecka sedan drog han på sig en skada i underkroppen och så här långt är han inte redo för spel. Det finns inte några officiella rapporter som talar om exakt när han ska vara tillbaka. Trist, inte minst för oss svenska tv-tittare.

Då är det en betydligt värre situation i och kring truppen hos Columbus Blue Jackets, som nu har inte mindre än fyra spelare garanterat frånvarande. Det rör sig om Brandon Dubinsky, Kale Sherwood, Markus Nutivaara och Zach Werenski. Även här finns det en intressant svensk spelare som ser ut att missa mötet. Emil Bemström är den femte spelaren som kan missa mötet för gästerna.

Med allt det här sagt är Washington Capitals klara favoriter och vi spelar det raka spelet på hemmalaget till 1,82 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  01:00, tisdag 9/12
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons: