Speltips inför Winnipeg Jets – St Louis Blues 8/12: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 6 december 2018

Det finns ett tydligt favoritskap inför en av nattens roligaste matcher från NHL, den mellan målstarka Winnipeg Jets och nästjumbon St Louis Blues.

Annons:

NHL hamnar åter i fokus natten till lördag svensk tid och världens bästa hockeyliga dukar upp inte mindre än fyra drabbningar värda att sätta tänderna i. Det finns många matcher som går att fokusera på här, men spelvärdet som sticker ut hittar vi i matchen mellan Winnipeg Jets och St Louis Blues.

Det här är två lag som spelade mot varandra så sent som för ett par veckor sedan, då med St Louis Blues som hemmalag. Winnipeg Jets vann då med 8-4 och har sedan dess fortsatt att göra bra resultat i NHL. Det är också tydligt att lagets offensiva form är på plats, någonting inte minst åtta mål i det mötet visar.

Lite tyngre är det för St Louis Blues som har fortsatt svårt på bortaplan den här säsongen. Med två vinster på sina nio senaste har laget åter sjunkit i tabellen och ligger nu näst sist av samtliga lag, om än med ganska få spelade matcher. Det här blev en säsong som får ses som en besvikelse. Åtminstone sett till inledningen.

Rakt spel hämtas

Det finns en hel drös med spelare som riskerar att missa det här mötet för hemmalaget. Andrew Copp, Josh Morrissey, Dmitry Kulikov och Dustin Byfuglien är tveksamma på förhand och testas först på värmningen ett par timmar innan match. Däremot är det klart att Joe Morrow inte spelar på minst en vecka till.

Det finns dock ett ännu större problem med avbräck hos bortalaget och här finns det inte mindre än fem seplare som redan räknats bort från matchen. Erik Foley, Alex Pietrangelo, Robby Fabbri, Carl Gunnarsso och Jaden Schwartz kommer alla att vara borta från spel ett tag till. Risken är också överhängande att Alexander Steen inte är fullt återställd från sin hjärnskakning och att Vladimir Tarasenko behöver vila en match till. Tungt värre.

Därför ser vi det här som ett bra slagläge för hemmalaget, som vi dessutom anser vara ett klart bättre lag. Inte minst när laget nu får spela på hemmaplan.

Winnipeg Jets vinner (ordinarie tid) spelas till 1,83 gånger såsen hos Unibet.

Annons:

  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Winnipeg Jets vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  02:00, lördag 8/12
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: