Speltips Minnesota Wild – Florida Panthers 18/12: UPPSKJUTEN

Oskar Jörnevik Publicerat: 18 december 2021

Minnesota Wild - Florida Panthers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lördagen den 18e december 2021 är det dags för mötet mellan Minnesota och Florida. Två lag som har tre raka förluster.

Hemmalaget från Minnesota ligger inne med en tre matchers lång förlustsvit. Dock har Wilds spelat mycket bra innan och leder sin division. Laget gör otroligt mycket mål, och det är endast Colorado som gör fler. Minnesota kommer ta sig till slutspel, frågan är bara vilken position man nyper. Det är aldrig lätt som bortalag att ta sig till Xcel Energy Center. Minnesota har vunnit sju av sina åtta senaste hemmamatcher mot Florida. Hemmalaget har även vunnit sina sex av senaste sju hemmatcher, det är senaste hemmamatchen som gick åt skogen när man torskade efter straffar mot Buffalo.

Florida gjorde en mycket bra start av säsongen, men den formen har avtagit. Mycket tack vare att laget har otroligt mycket skador och sjukdomar. Formen är kass för gästerna, tre raka förluster och endast en seger på sina fem senaste matcher. Florida har varit riktigt svaga på bortais denna säsong, endast en seger på lagets senaste nio bortamatcher. Gästerna är som hemmalaget, otroligt bra på att göra mål, 104 mål på 29 matcher är riktigt bra facit. Spelmässigt har det dock inte varit så dåligt som resultaten har visat. Senast mot Kings var man det spelförande laget men gjorde inte mål på sina chanser.

Detta är två lag som gör flest mål i NHL, men är rätt dåliga i spelet fem mot fyra konstigt nog. Båda lagen har 17% i powerplay, vilket visar att båda lagen är otroligt skickliga i spelet fem mot fem. Båda lagen ligger på stabila 80% i boxplay, vilket är varken bra eller dåligt. Det är två lag som ligger lika i nästintill alla statistiktabeller, vilket på förhand bevittnar att det kommer på bli en jämn batalj.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Starka offensiver!

Minnesota har endast ett frågetecken inför matchen och det är Jonas Brodin, som har en upper-bodyinjury. Ryssen Karill Kaprizov leder interna poängligan på fina 33 gjorda poäng. Han är i samma kedja som Mats Zucarello och Ryan Hartman som är tvåa respektive trea i interna poängligan. Svenskarna då? Joel Eriksson-Ek går mot en mycket bra säsong, det är en väldigt viktig spelare för Wilds. Victor Rask har sett bättre ut på slutet och Jonas Brodin är en toppback i NHL. Hemmalaget har en mycket stark defensiv med Dumba, Goligoski, Kulikov och just Brodin.

I senaste fighten mot Kings så hade Florida endast tre formationer och Joe Thornton fick lira back. Upp till tio man riskerar att missa matchen, på grund av skador och sjukdomar. Jonathan Huberdeau är spelare som gjort flest poäng i gästerna. Han bildar en kedja med Duclair och Reinhart, vilken är den farligaste kedjan i gästerna. Backsidan är väldigt tunn med alla avbräck, det gjorde att MacKenzie Weegar gjorde över 30 minuters istid i senaste matchen. Annars är det Aaron Ekblad som är lagets stora stjärna, han saknades senast på grund av Corona.

Florida-laget har drabbats av Corona och det är oklart vilket lag man ställer på banan. Minnesota är skadefria nästintill och ska bara vinna denna match. Oddsen ligger på knappt två gånger pengarna på hemmalaget, vilket enligt mig är otroligt. Ställer Florida upp som senast kommer man inte vinna många matcher. Minnesota är ett starkt hemmalag och har en av NHLs bästa offensiver. Rak etta på Minnesota är ett bra spel, lycka till!

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Minnesota vinner
Odds: 1.95
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20.00, lördag 18 december 2021
TV:  Viasat Sport Vinter
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: