Speltips Montreal – Boston 22/3: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 21 mars 2022

Montreal Canadiens tar emot Boston Bruins i NHL:s Atlantic Division. Matchen spelas natten till tisdag den 22 mars 2022 med nedsläpp kl 01:00 svensk tid.

Montreal – Boston

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Montreal Canadiens säsong har inte blivit vad man hade hoppats på. Efter 62 spelade matcher har man bara skrapat ihop 43 poäng och man ligger därmed sist i Atlantic Division. Därtill är man det lag i hela NHL som har tagit minst antal poäng just nu. Framförallt har man defensiva problem då man, med sina 235 insläppta, också är det lag som har släppt in flest antal mål i NHL.

Nu kommer man emellertid från en stark insats i rivalmötet mot Ottawa Senators i lördags. Jake Allen storspelade i Canadiens-kassen och förde laget till en klar 5-1-seger. Därmed tog Montreal in tre poäng på Ottawa som nu bara är sex poäng före i Atlantic-tabellen.

Boston Bruins kommer också de från en seger. I fredags slog man Winnipeg Jets med 4-2 på bortais i en match där man också var det dominerande laget.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Canadiens saknar defensiv stabilitet

Boston Bruins har nu tagit 81 poäng på 62 matcher och segern senast gör att man hakar på i toppstriden av Atlantic Division. De ligger alltjämt på en fjärde plats men det är väldigt jämnt mellan framförallt Bruins, Toronto och Tampa Bay. Ner till femteplatsen är avståndet hela 24 poäng.

Montreal Canadiens och Boston Bruins möttes senast i januari och då vann Bruins på hemmais med klara 5-1. Detta var också deras femte raka seger i inbördes möten mot Canadiens. Vi kan alltså konstatera att Boston Bruins brukar ha lätt för Montreal Canadiens och de gäller också som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen.

Vad som framförallt skiljer de här båda lagen åt är förmågan att hålla tätt bakåt. Canadiens har alltså släppt in flest mål (235) i hela NHL medan Bruins är ett av de försvarsstarkaste lagen i ligan med sina 167 insläppta mål.

Boston är kort och gott det bättre laget av dessa två och man har därtill en stark trend. Av de fem senaste matcherna har man vunnit fyra. Sammantaget talar alltså det mesta till Bruins fördel här och jag tror på en ganska stabil bortavinst. Mitt spel blir att Boston Bruins vinner under ordinarie tid till 1.70 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Boston Bruins vinner (ord. tid)
Odds: 1.70
Bolag: Expekt
Spelstopp: 00:00, tisdag 22 mars 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: