Speltips Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 6/7: Stanley Cup-final!

Martin Efvergren Publicerat: 5 juli 2021

Tampa Bay Lightning går sin andra raka Stanley Cup-titel i den fjärde matchen i finalserien mot Montreal Canadiens. Matchen spelas natten till den 6 juli kl 02.00 svensk tid.

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Montreal Canadiens uppförsbacke är enorm efter att man förlorat den tredje raka matchen i finalserien mot Tampa Bay Lightning. Canadiens var inte på något vis chanslösa men man föll till slut med ganska klara 6-3 efter att Lightning vunnit alla tre perioder med 2-1.

Match 3 var Montreals första hemmamatch i den här finalen där Tampa Bay inlett med två hemmamatcher. Publiken i Bell Centre skapade ett riktigt bra tryck men de regerande mästarna, anförda av en dominant Victor Hedman, är oerhört svårslagna just nu.

Montreal lyckades bara göra ett mål i vardera match av de två inledande matcherna där Tampa Bay vann med 5-1 och 3-1. Den tredje matchen blev en mer öppen historia där Canadiens skapade en hel del och vann skotten med 35-30 men det räckte ändå inte.

Victor Hedman gjorde ett mål och två assist i matchen och var så där majestätisk i sitt backspel som nästan bara han kan vara.

Maskinen Tampa Bay Lightning

Montreal Canadiens har nu kniven mot strupen när man ska försöka stoppa Tampa Bay från att vinna sin andra raka Stanley Cup-titel.

Underdogen Canadiens har vid ett tillfälle haft ett liknande läge under det här slutspelet och det var i den första rundan mot Toronte Maple Leafs. Där förlorade man tre raka matcher och låg under med 3-1 i matcher men lyckades vända och vinna den serien.

Därefter har man gjort det otroligt bra hela vägen fram till den här finalen. Man slog ut Winnipeg i fyra raka matcher och man skickade ut Vegas efter 4-2 i matcher.

Montreal Canadiens bör således inte underskattas här heller men de kommer behöva höja sig ganska mycket om de ska lyckas vinna mot ett Tampa Bay med segervittring.

Om Canadiens ska lyckas vinna krävs framförallt ett bättre målvaktsspel. Carey Price gjorde 24 räddningar och släppte in 6 mål senast. Totalt i den här serien har han släppt in 13 mål på 79 skott, vilket ger en räddningsprocent på 83,5. Det räcker inte om man ska kunna bräcka maskinen Tampa Bay Lightning.

Tampa Bay har 3-0 i matcher och 14-5 i mål så här långt och det finns inget som direkt pekar mot att det kommer bli en annan utgång i den här fjärde matchen. Visst, moralen i Montreal är stark, det har man bevisat genom slutspelet. Och visst, Tampa Bay kan drabbas av segerfrossa eller att man tar ut saker och ting i förskott.

Men håller Tampa Bay huvudet kallt och gör det man alltid gör numera så har jag svårt att se att Montreal kommer att resa sig här.

Förutsättningarna till trots ger ändå en Tampa-seger dryga dubbla insatsen och det är klart spelvärt. Mitt spel blir därför att Tampa Bay Lightning vinner den här matchen till fina 2.10 gånger pengarna hos Casumo.

  Rygga spelet hos casumo – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tampa Bay Lightning vinner
Odds: 2.10
Bolag: Casumo
Spelstopp: 02:00, tisdag den 6/7 2021
TV:  viasathockey logo tvtio logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: