Speltips Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 7/6: Tredje mötet

Axel Sjödin Publicerat: 6 juni 2021

Den andra slutspelsrundan är i full fart och Montreal Canadiens tar emot Winnipeg Jets till den tredje matchen under natten till måndag.

Montreal Canadiens - Winnipeg Jets

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Montreal Canadiens har kopplat ett tidigt grepp om kvartsfinalserien mot Winnipeg Jets och går in i det tredje mötet med 2-0 i matcher. På hemmaplan här de här goda chanser att gå upp till en 3-0 ledning och därmed ge sig själva fyra chanser att ta sig vidare, vilket Montreal troligtvis inte kommer att släppa, det gäller alltså för Winnipeg att plocka upp en vinst här på bortaplan om de vill ha en chans på avancemang.

Serien började med en kanon från finländaren Jesperi Kotkaniemi som gav Montreal ledningen i den första matchen och sedan dess har de inte legat under en enda gång i serien. I den första matchen lät man aldrig Winnipeg kvittera och i det andra mötet så tog Canadiens ledningen tidigt i andra och håll tätt bakåt under resten av matchen.

Montreal har sett väldigt starka ut och stod för en oerhört imponerande upphämtning i den första slutspelsomgången mot Toronto Maple Leafs där de hämtade upp 1-3 i matcher. Sedan dess har de alltså vunnit fem raka och Winnipeg måste måste sig om de ska ha en chans att kunna vända den här slutspelsserien.

Målvakten Carey Price som storspelade mot Toronto lyfte också upp den serien som den bästa laginsatsen på hela säsongen och det är precis sånt som stärker lag under resten av slutspelet. Montreal kommer fortsatt att vara farliga om de kan bygga vidare på den mentaliteten.

Winnipeg Jets har inte råd att förlora en tredje

Det såg väldigt bra ut för Winnipeg i den första slutspelsserien mot Edmonton Oilers då de vann med 4-0 i matcher och avgjorde tre av dessa i förlängning. Sedan dess har det inte riktigt gått som planerat och man har inte kunnat hantera Canadiens ens på hemmaplan, detta trots att man fått ladda batterierna bra mycket längre än sitt motstånd vars serie sträckte sig till den sjunde matchen.

Det är nu en rejäl uppförsbacke som väntar och de redan nu på söndag börja vända på serien för att ha en realistisk chans. Möjligtvis kan Montreals tuffa spelschema komma att påverka dem senare i serien, men det gäller också för Winnipeg Jets att ha satt sig i ett läge där man kan utnyttja det.

Så som serien har sett ut hittills så har Montreal haft någorlunda bra kontroll på matcherna och jag tror att de kan hålla det även i det tredje mötet. Det har inte varit några utklassningar, men Winnipeg hade verkligen marginalerna med sig i den första slutspelsserien, vilket de inte har här. Canadiens har varit bättre och för 2.23 hos Betsson finns det spelvärde i den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Montreal Canadiens vinner
Odds: 2.23
Bolag: Betsson
Spelstopp: 00:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: