Speltips New Jersey Devils – Edmonton Oilers 31/12: Omstart!

Oskar Jörnevik Publicerat: 31 december 2021

Fredagen den 31 december 2021 är det dags för hemmalaget Devils att möta ett skade och sjukdrabbat Oilers.

New Jersey Devils - Edmonton Oilers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget Devils hade en mycket svag form innan NHL tog beskedet att stoppa serien över jul. Hemmalaget i omstarten mot Buffalo, efter ha gjort en riktigt bra match och vunnit skotten överlägset. Det är dock en ganska stort poängantal till slutspelet, 12 poäng till antalet. Det ska också kommas ihåg att det är 50 matcher kvar att spela för Devils och nu med sin stora stjärna tillbaka. Devils har endast tagit sig till slutspel en gång på lagets nio senaste säsonger, har på dem tre senaste säsongerna inte ens slutat på en topp 25e plats i NHLs grundserie.

Edmonton kommer ta sig till slutspel i år, trots att man i många matcher spelat med få spelare. Firma McDavid/Draisatl är ligans bästa spelare och dessa killar håller ihop det för Edmonton. Formen innan NHL stängde ner så vann Oilers två raka matcher mot Seattle samt Columbus. I omstarten gick laget inte att känna igen, torskade mot Blues efter en dålig insats av Oilers. Oilers har inte vunnit på fulltid i Jersey på över sex år, det ska också tilläggas att lagen inte möts så ofta.

Det råder en viss kvalitetsskillnad mellan lagens powerplay. Hemmalaget är riktigt usla i spelet fem mot fyra och gör endast mål i 13.8% av tillfällena, det är bara Montreal som är sämre. Edmonton däremot är ligans bästa lag i powerplay och nätar i vart tredje powerplayspel. Gästerna är även ett par procentenheter skickligare i spelet fyra mot fem. I spelet fem mot fem är man nästintill lika bra, 58 gjorda mål framåt, och hemmalaget har 72 insläppta medans gästerna ligger på 71 insläppta.
PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan sakna upp till 11 spelare!

Devils saknar ett par namn här, men viktigast för hemmalaget är att Nico Hischier är tillbaka från Covid samt skada. Han klev in som center mellan Jesper Boqvist och Pavel Zacha mot Buffalo. Det var dock andrakedjan med Jesper Bratt och Jack Hughes som gick bäst mot Buffalo. Devils har tre forwardsformationer som är riktigt bra. Defensiven är helt okej där Severson och Siegenthaler fick mest istid i senaste matchen. PK Subban, har mycket hockey inom sig fick göra 1+1 senast och såg mycket bra ut. Bernier är skadad vilket gr att Blackwood troligen får chansen igen mellan stolparna.

Oilers har både skador och covid i laget, vilket gjorde att i senaste matchen var det inget jättebra lag Oilers ställde på isen. McDavid och Draisaitl delades upp i olika formationer, det gjorde/gör att Edmonton har två riktigt bra formationer till matchen mot Devils, dock är det ganska dålig med skicklighet i tredje och fjärde. Backsidan är bra hos Edmonton, dock är Nurse out, vilket gjorde att Duncan Keith och Tyson Barrie fick lira nästan halva matcher mot Blues.

Detta är en match Devils faktiskt bör vinna. Edmonton är i grunden ett mycket bra hockeylag och kan mycket väl vinna Stanley Cup i år, men inte utan elva ordinarie spelare. McDavid är världens bästa spelare, men blir lite sämre utan Draisaitl. Hemmalaget gjorde en riktigt bra match senast och vill rida vidare på den trenden, i hopp om att få spela slutspel. För i laget finns det massor av kvalite. Där blir spelet att Devils vinner ML, vilket kan gå till straffar och bli vinst där. Oddset är en bit över två gånger. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Devils ML
Odds: 2.50
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, fredagen den 31 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: