Speltips New York Islanders – Tampa Bay Lightning 12/9

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ödesmatch redan i den tredje omgången av Conference Finals mellan New York Islanders och Tampa Bay Lightning i NHL den 12 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter många om och men är det nu dags att summera den här säsongen i NHL, och att vi nu har lyxen av att njuta av ett slutspel hela vägen in i september månad trodde vi inte inför säsongen. Men det långa uppehållet på grund av coronan ställde såklart saker i ett helt annat ljus.

Nu är vi framme vid Conference Finals – och det kan ännu en gång förtydligas att det är matcher utan publik som spelas. Därtill ska sägas att det är matcher på neutral mark, och att inget lag därmed har hemmaplansfördel eller nackdelen av att behöva resa.

Men i övrigt är det samma upplägg som tidigare, och det är bäst av sju matcher som gäller. Det är just det som gör den här matchen så pass viktig, inte minst för New York Islanders. Efter två spelade matcher i konferensfinalen ligger man nämligen under med 2-0.

Men det som eventuellt går att luta sig lite mot, och hämta lite positiv energi från, är att man gjorde en ganska bra insats senast. Då förlorade man bara med uddamålet, 2-1, efter att Tampa Bay Lightning avgjort i sista perioden.

Med tanke på att New York Islanders förlorade med hela 8-2 i den första matchen måste man kalla det ett ordentligt steg framåt.

Motreaktion att vänta

8-2 i den första matchen gjorde att favoritskapet sköt i höjden för Tampa Bay Lightning, och vore man inte den solklara favoriten redan på förhand blev man det där. Med eftertryck. Inför varje enskild match hittills har man hjälpt som klara favoriter.

Men New York Islanders har haft ett stundtals imponerande slutspel, och är ett lag som man inte ska räkna bort hur som helst. Att man slog ut Philadelphia Flyers i matchen innan det här imponerar, inte minst sett till hur man gjorde det. Först hade man 3-1 men tappade till 3-3 efter två övertidsförluster. Men då reste man sig och vann med 4-0 i avgörandet.

Tampa Bay Lightning är utan tvekan det bästa laget, och offensiven är otrolig. Men efter att bara ha gjort två mål sist tror jag att man kör hårdare i den tredje matchen. Nu kan man dela ut en käftsmäll och sätta någon form av halv spik i kistan i samma veva. Det kommer New York Islanders behöva hantera.

Efter en mer målsnål historia förväntar jag mig mer av en målfest i den tredje, potentiellt avgörande (i slutändan) matchen.

Över 4,5 mål spelas till 1,72 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,72
Bolag: Casumo
Spelstopp: 02:00, lördag 12 september 2020
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: