Speltips New York Islanders – Tampa Bay Lightning 13/9

Simon Pålsson Publicerat: 13 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

New York Islanders väckte liv i matchserien mot Tampa Bay Lightning i NHL-slutspelet. Nu möts lagen den 13 september 2020 och vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Om man vill ha spänning gör man alldeles rätt i att följa det pågående slutspelet i Stanley Cup, där det är Conference Finals på båda sidor den nordamerikanska kontinenten. Det är inte heller dålig hockey, eller undermålig spänning, som vi får se i det här skedet.

Det mesta pekar på att vi får se ett riktigt slagfält till final, och favoriterna att ta sig till Stanley Cup-final är för närvarande Tampa Bay Lightning och Vegas GAolden Knights. Men om det är någonting vi har lärt oss här är att det kan svänga snabbt.

Frågan är också om det inte kan svänga ännu snabbare en sån här säsong, när förutsättningarna är annorlunda och spelarna får leva med andra aspekter i och kring matcherna. Samtliga matcher spelas exempelvis på neutral mark, och det normala resandet är därför inte med i ekvationen överhuvudtaget under slutspelet. Dessutom är det tomma läktare som gäller på samtliga matcher, med allt vad det innebär.

Det har dock inte påverkat nivån och underhållningsvärdet på matcherna, och konferensfinalen mellan New York Islanders och Tampa Bay Lightning är bara ett i raden av bevis på just detta faktum.

New York Islanders vann med 5-3 senast och såg med det till att rädda livet på sig själva i den här finalen. Efter att ha förlorat två raka matcher i början har man nu på allvar gjort liv i det här igen, och det känns som en förutsättning med en vinst senast för att spänningen inte skulle kännas död. Nu är det plötsligt öppet.

New York Islanders är svagare

New York Islanders har gjort en imponerande resa senaste säsongerna, och laget från Brooklyn utanför New Yorks kärna på Manhattan har verkligen fått ordning på sitt lagbygge. Det måste man ta och imponeras av.

Men det är fortfarande så att New York Islanders inte är en organisation med rutinen och erfarenheten av slutspelshockey på den här nivån. Det är annat än vad man kan säga om Tampa Bay Lightning, som har en otrolig rutin, meriter och dessutom en tyngd i sin breda trupp som få andra lag kan matcha. Inte minst offensiven är väldigt potent.

New York Islanders har haft nästan bästa trupp i samtliga sina matcher, men nu kommer man troligen att få klara sig utan Casey Cizikas i just den här matchen. Men det är också det enda avbräck som New York Islanders behöver ta in i beräkningen.

Tampa Bay Lightning har Steven Stamkos och Jan Rutta borta sedan tidigare, och nu finns det frågetecken kring centern Brayden Point. Vad man ska ha med sig är att Alex Killorn inte spelar då han är avstängd.

Trots det håller jag Tampa Bay Lightning som favoriter. Tampa Bay Lightning draw no bet spelas till 1,72 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tampa Bay Lightning draw no bet
Odds: 1,72
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, söndag 13 september 2020
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: