Speltips New York Islanders – Tampa Bay Lightning 18/9: NHL-slutspel

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter många om och men måste Tampa Bay Lightning nu avgöra Conference Finals mot New York Islanders i NHL-slutspelet den 18 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är bara att lyfta på hatten för New York Islanders så här långt. Det kändes för någon vecka sedan som att det här redan var ett uträknat, utslaget och förlorat lag. Men man har rest sig, gång på gång, och levererat matcher som håller hög klass när kniven pressats hårt mot strupen.

All heder till New York Islanders för insatserna, och den enorma moralen som man bevisligen har i laget.

För i stunder mot Tampa Bay Lightning har New York Islanders varit totalt utspelade, och det har känts som att denna konferensfinal enkelt ska vinnas av Lightning. Men uppenbarligen har man velat annat i Brooklyn, och New York Islanders har sett till att dra det längsta strået i ett antal matcher.

Det är lite speciella förutsättningar som gäller den här säsongen då matcherna spelas på neutral mark, och med ingen publik på läktarna blir matcherna lite annorlunda till sin karaktär. Inte minst kan det finnas matcher som blir lite lunkliknande, när det fastnar i lite lägre tempo. Det har gjort det svårt att prestera på samma höga nivå rakt igenom. Kanske är det vad vi ser i den här matchserien.

Efter fem spelade matcher har vi 3-2 i matcher för Tampa Bay Lightning, och New York Islanders måste fortsatt vinna två till för att gå till Stanley Cup-final.

New York Islanders orkar inte

Vad man kan notera är att New York Islanders i matcherna som man vunnit verkligen har fått steppa upp med starka insatser. Nu senast kunde det ha gått lite hur som helst innan New York Islanders såg till att avgöra på övertid. Men nu ska vi på intet sätt ta bort någon heder eller ära från deras prestationer. De håller hög klass.

På det hela taget är man dock ett svagare lag, och över sju matcher ska det bli tydligt. Har man ens energin att resa sig igen här? Det känns lite tveksamt, även om New York Islanders visat sig vara ett lag som aldrig ger sig i det här slutspelet.

New York Islanders har fått klara sig utan Tomas Kuhnhackl och Casey Cizikas i två raka matcher. Båda missar resten av säsongen. Cal Clutterbuck är nu osäker till spel. Det är helt fel läge att ha fler spelare borta.

Jan Ruuta och Steven Stamkos har för Tampa Bay Lightning fortfarande inte gjort minuter i Conference Finals, och Brayden Point missade senast. Det ser ut som att centern inte finns med här heller.

Men det är inte skadeläget som styr vad vi tror inför den här matchen. Min övertygelse är att det nu är slut på det roliga för New York Islanders.

Tampa Bay Lightning draw no bet spelas till 1,56 gånger smeten hos Casumo. Det kan mycket väl sluta med att Tampa Bay Lightning vinner med flera måls marginal, om luften går ur motståndet.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tampa Bay Lightning draw no bet
Odds: 1,56
Bolag: Casumo
Spelstopp: 02:00, fredag 18 september 2020
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: