Speltips Ottawa Senators – Vancouver Canucks 16/3: NHL-odds

Simon Pålsson Publicerat: 15 mars 2021

Natten till tisdagen den 16 mars 2021 svensk tid ska Vancouver Canucks försöka ta sin fjärde raka vinst mot Ottawa Senators i år.

Ottawa Senators - Vancouver Canucks

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tre gånger tidigare har Vancouver Canucks spelat mot Ottawa Senators den här säsongen och i samtliga tre matcher har man släppt in ett enda mål, gjort minst en handfull framåt och sedan vunnit matchen med betryggande marginal.

Det som i för sig kan vara relevant att nämna är att Vancouver Canucks har spelat på hemmaplan i samtliga tre möten med Ottawa Senators, men som bekant har hemmaplansfördelen, eller bortaplansnackdelen, inte alls samma tyngd den här säsongen när läktarna ekar tomma.

Den kanadensiska geografiskt indelade divisionen har varit intressant, men det är uppenbart att både Ottawa Senators och Vancouver Canucks har kvar att jobba på. Men värst är läget för hemmalaget, som går urtungt, inte minst illustrerat av matcherna mot Vancouver Canucks tidigare den här säsongen.

Faktum är att man bara har 21 inspelade poäng, medan Vancouver Canucks har sju poäng mer. Det är alltså inte så stor skillnad bortsett från lagens inbördes möten.

Med det sagt har dessa matcher varit en tydlig indikation på klasskillnaden och känslan är inte att den har förändrats till nattens möte i NHL.

Dagens NHL-speltips

Det är ett klart problem med skador i Vancouver Canucks inför nattens match och allra tyngst är det att man får klara sig utan viktige centern Elias Pettersson, och hans konkurrent på positioner Tyler Motte. Som om det inte vore nog med det är Michael Ferland och Justin Bailey inte heller med i spel till den här matchen.

Men med det sagt bör man ha goda chanser att störa Ottawa Senators, ett lag som inte alls har visat sig från sin bästa sida under säsongen och som i mitt tycke inte håller. Det är fel på lagbygget, det är fel på truppen, det är fel på spelsättet. Ingenting lossnar.

Inför den här matchen har man också centrarna Artem Anisimov och Derek Stephens borta, samtidigt som målvakten Marcus Högberg inte heller kan spela.

Tre raka gånger under säsongsinledningen har man förlorat stort mot Canucks och ingenting pekar på att man inte skulle göra det nu också.

Vancouver Canucks moneyline spelas till 1,57 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Vancouver Canucks moneyline
Odds: 1,57
Bolag: William Hill
Spelstopp: 00:05, tisdag 16 mars 2021
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: