Speltips Pittsburgh Penguins – Dallas Stars 13/12: Starka gäng

Oskar Jörnevik Publicerat: 12 december 2022

Pittsburgh som har gjort en bra säsong så här långt, möter ett skickligt Dallas. Matchen spelas tisdagen den 13 december 2022 med nedsläpp 01.00.

Pittsburgh Penguins - Dallas Stars

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pittsburgh Penguins är ett mycket bra NHL-lag och har inte missat slutspel sen säsongen 05-06. 15-16 och 16-17 blev det Stanley Cup guld och har sedan dess varit ett lag som alltid är att räkna med trots att deras ledande spelare blir äldre och äldre. Pittsburgh har öppnat säsongen på ett fullt godkänt sätt och har sex poäng ner till en icke slutspelsplats. Pingvinernas form är dock mycket bra och laget har fem raka segrar, samt tio segrar på de 12 senaste matcher.

Dallas har gjort en mycket bra säsong så här långt, men Dallas har varit långt ifrån ett stabilt gäng de senaste säsongerna. Dallas har endast tagit sig till slutspel tre gånger på de sex senaste säsongerna. Poängsnittet man har i skrivande stund ligger på 1.32 poäng per match, så bra snitt har laget inte haft på över 15 år. Formen är helt okej med fyra segrar på sina åtta senaste matcher. Läget i tabellen är i skrivande stund mycket gott, då man är nästan tio pinnar före jagande lag.

Pittsburgh och Dallas möts sällan, de har endast mött varandra tre gånger på tre år. På de tre matcherna har Dallas vunnit två och Pittsburgh en. Det har dock varit mycket tighta bataljer. Förra matchen spelades i Dallas hemmaborg, men var under förra säsongen och då vann Dallas med 3-2, trots att Pingvinerna hade en 2-0 ledning ganska lång tid in i matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gjort över 100 mål

Pittsburgh har Kris Letang på sin skade/sjukdomslista. ”Gubbarna” i laget Sidney Crosby och Yevgeni Malkin har stått för en otroligt bra start och snittar en bra bit över en poäng per match. Pittsburghs första kedja i Guentzel – Crosby – Rakell har varit mycket bra så här långt. Hemmalagets backsida är långt i från namnkunnig med Letangs bortfall, men herrar som Marcus Pettersson, Jeff Petry och Pierre-Oliver Joseph håller hög kapacitet. Tristan Jarry håller hög kapacitet som förstamålvakt har en procent på godkända 91.9.

Dallas har ett lag som fungerar fint för tillfället och är ifrån skador. Jason Robertson leder interna på enormt fina 42 poäng, tvåa är Roope Hintz som går mot sin bästa säsong någonsin och tre den gamle räven Joe Pavelski. Spelare som Jamie Benn och Tyler Seguin går också mot riktigt fina säsonger. Backsidan med framförallt Miro Heiskanen är mycket bra, men han får bra hjälp av Esa Lindell och svenska Nils Lundkvist.

Två bra lag möts under natten till tisdagen i Pittsburgh. Pittsburgh har ett mycket bra hemmalag och har fyra raka segrar i PPG Paints arena. Dallas gör sin bästa säsong på länge men jag håller Pittsburgh som det bättre laget för tillfället då Crosby/Malkin går riktigt bra för stunden. Formen pekar också för Pittsburghs håll och när oddsen ligger på en bra bit över två gånger degen så finns det inget att blunda för. Pengarna ska in på Pittsburgh, de är det bättre laget för stunden och kliver in som favoriter här och löser favoritskapet.

  100 % – 100 kr

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Pittsburgh vinner
Odds: 2,25
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 01:00, tisdag den 13 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: