Speltips Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 31/12: Svag form

Oskar Jörnevik Publicerat: 30 december 2022

Pittsburgh Penguins möter New Jersey Devils under natten till fredagen den 31 december 2022 med nedsläpp klockan 01.00.

Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pittsburgh är ett topplag de senaste säsongerna i NHL och har hela 16 raka säsonger med slutspel. I år blir det dock tuffare att ta sig till slutspel då lag som Devils har steppat upp rejält. Dock så ligger pingvinerna på slutspelsplats i skrivande stund. Formen går dock att diskutera då man på de fem senaste matcherna torskat fyra. Senast tappade man en 4-0 ledning till förlust mot Detroit. Pittsburgh har två raka hemmaförluster men båda efter sudden/straffar, in an det hade laget sex raka segrar hemma och är ett bra hemmalag.

Devils har inte varit bra de senaste tio åren och bara tagit sig till slutspel en gång på tio år. Snittet som man har under denna säsong, 1.31 poäng per match har man inte haft sedan man tog guld säsongen 02-03. I skrivande stund ligger man på slutspel, men inte länge till om vi kollar gästernas form. Endast en seger på de nio senaste matcherna är inte bra nog. För att vara lite snälla så har det varit tuffa lag på andra sidan på slutet.

Pittsburgh har haft historiskt ganska enkelt för New Jersey, och har vunnit sju av de nio senaste mötena, det har dock inte spelats några matcher mellan lagen under denna säsong. Senaste matchen var under förra säsongen och då vann Devils med hela 6-1 i Pittsburgh, då hade Jesper Bratt 2+1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den gode Sidney levererar

Pittsburgh har nästintill ett fullt lag mot Devils, backen Jeff Petry saknas. Sidney Crosby går mot sin bästa säsong på tio år och håller formen i sig så kommer han landa på fina 101 poäng. Även herrar som Malkin, Guentzel och Rakell går mot fina säsonger. Kris Letang gör ett fint jobb på backsidan och får bra hjälp av Jan Rutta och Marcus Pettersson. Penguins har två bra målvakter i Jarry och DeSmith.

Devils har en längre skadelista, där upp till fem man kan missa fighten, där ibland Ondrej Palat. Offensiven är skicklig med herrar som Jack Hughes, Jesper Bratt och Nico Hischier. Defensiven styrs av Dougie Hamilton, men får bra hjälp av Jonas Siegenthaler och Ryan Graves som har en otroligt bra plusminus. Vitek Vanecek och Mackenzie Blackwood delar på målvaktansvaret.

Två lag som kliver in på rinken med dålig form. Två lag som också behöver poängen otroligt mycket. Pittsburgh har det bättre laget på pappret, då Crosby är i bra form. När vi får en bra bit över två gånger pengarna på Pittsburgh finns det inget att tveka på. Pittsburgh är svårslagna hemma och har ett bra facit mot Devils. Jag tror Pittsburgh vinner under fredagsmorgonen.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Pittsburgh vinner
Odds: 2,20
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 01:00, lördag den 31 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: