Speltips Pittsburgh Penguins – NY Rangers 14/5: Match 6

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2022

Pittsburgh Penguins leder med 3-2 i matcher mot New York Rangers i Eastern Conference första slutspelsrunda. Nästa match spelas natten till lördagen den 14 maj 2022 med nedsläpp kl 01:00 svensk tid.

Pittsburgh Penguins – NY Rangers

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pittsburgh Penguins hade matchboll inför den femte matchen mot New York Rangers i onsdags. De hade då vunnit två raka hemmamatcher och ledde matchserien med 3-1. Men Rangers kunde på hemmais reducera till 3-2 inför den stundande match 6 i Pittsburgh.

Det var Penguins som inledde den matchen bäst och hade ledningen med 1-0 efter den första perioden. I den andra perioden skulle dock NY Rangers komma tillbaka och det i samband med att Penguins storstjärna Sidney Crosby tvingats kliva av med en överkroppsskada. Detta efter att han tacklats hårt av Rangers Jacob Trouba.

Inför den tredje perioden var ställningen 3-3. I den sista akten kunde ett effektivt Rangers gå ifrån till slutresultatet 5-3 och räddade sig därmed kvar i matchserien.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt målrikt

Pittsburgh Penguins har, totalt sett, känts som det starkare laget över de fem matcher som har spelats. De hade ett stort momentum efter sina två klara hemmasegrar i match tre och fyra, men händelserna i den andra perioden med Crosbys skada och New York Rangers comeback jämnar ut förutsättningarna inför match fem.

Ser vi över hela NHL-säsongen har vi att göra med två jämnstarka lag som presterat på en genomgående hög nivå. Rangers tog sju poäng fler än Penguins i grundserien då de slutade på andra och tredje plats i Eastern Conference Metropolitan Division. Inför detta slutspel hade Rangers vunnit tre raka matcher mot Penguins och sågs därav som knappa favoriter.

I den här första slutspelsrundans första match var det Pittsburgh som tog kommandot. Detta efter att man segrat med 4-3 efter avgörande i förlängning i Madison Square Garden. Rangers vann sedan den andra matchen på hemmais med 5-2. När serien sedan vände till Pittsburgh kunde hemmalaget vinna två raka med 7-4 och 7-2.

Det har alltså varit en serie med idel målrika matcher. Bortsett från den första matchen som stod 3-3 efter tre perioder har det gjorts sju mål eller fler i de fyra senaste matcherna.

Jag finner anledning att tro att det kommer fortsätta inslagen väg där båda lagen står för en framåtlutad ishockey. Mitt spel blir att det kommer göras över 6 mål (asian handicap) i den här matchen till 1.89 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 6 mål (asian)
Odds: 1.89
Bolag: Expekt
Spelstopp: 01:00, lördag 14 maj 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: