Speltips Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 16/11: Jämn batalj

Spelbloggare Publicerat: 15 november 2022

Pittsburgh Penguins och Toronto Maple Leafs drabbar samman i nattens NHL. Matchen spelas onsdagen den 16 november 2022 med nedsläpp kl 01:00 svensk tid.

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pittsburgh Penguins har hamnat lite på efterkälken i Metropolitan Division, men det är inte många poäng som skiljer botten och toppen. På 15 matcher har Penguins spelat ihop 15 poäng och för tillfället är man därmed näst sist i divisionstabellen.

Inför lördagens bortamöte mot Montreal Canadiens hade Pittsburgh två raka segrar, men där bröts den sviten då man föll med 5-4 efter avgörande i förlängning. Hemmalaget var också det dominerande laget och de vann även skottstatistiken med hela 42-24.

Knapp fördel Toronto

Pittsburgh Penguins och Toronto Maple Leafs möttes så sent som i fredags och då var det gästande Penguins som gick segrande med 4-2. På så vis är det fördel hemmalaget i den här matchen, men totalt sett har Maple Leafs gjort det något bättre.

Toronto har efter 16 spelade matcher tagit 19 poäng och är därmed bra med i toppen av den mycket jämna Atlantic Division. Efter förlusten mot Pittsburgh kunde man studsa tillbaka och vinna med 3-2 borta mot Vancouver Canucks i söndags. Pierre Engvall gjorde ett av målen och Erik Kallgren fick förtroendet i kassen för andra matchen i rad och stod för 28 räddningar.

Toronto Maple Leafs lär nu vara revanschsugna efter förlusten mot Pittsburgh Penguins i fredags. Poängmässigt skiljer det bara fyra poäng mellan de här båda Eastern Conference-lagen. Ser vi till målskillnaden är det också jämnt, men Pittsburgh har både släppt in och gjort fler mål än Toronto.

Toronto gäller nu som mycket knappa favoriter och jag räknar med att det här kommer att bli en jämn batalj där utgången känns oviss. Bäst spelvärde finner jag i att det här inte kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det kommer göras under 7 mål (asian handicap) till 1.65 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 7 mål (asian)
Odds: 1.65
Bolag: Expekt
Spelstopp: 01:00, onsdag 16 november 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: