Speltips St Louis Blues – Colorado Avalanche 11/12: Dålig form

Oskar Jörnevik Publicerat: 10 december 2022

Blues tar sig an Avalance i en mycket viktig streckmatch. Matchen spelas söndagen den 11 december med nedsläpp klockan 21.00.

St Louis Blues - Colorado Avalanche

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

St Louis gjorde i fjol en mycket bra grundserie, men gjorde ett sämre slutspel. Har startat denna säsong på ett risigt sätt och har ”endast” plockat 24 pinnar på sina 27 matcher spelade. Har dock bara i skrivande stund fyra pinnar till slutspel, den platsen ligger just Colorado på. Formen är inte alls bra för Blues, då man endast har en seger på sina sex senaste matcher, och man har släppt in mängder med mål bakåt. 105 mål sammanlagt i baken, är otroligt mycket och inte många lag som har.

Colorado har två riktigt bra säsonger bakom sig, har vunnit grundserien två år i rad, och tog också Stanley Cup guldet under förra säsongen efter en mycket bra genomförd säsong. Colorado har startat årets säsong med ett poängsnitt på 1.12, vilket är helt okej, men Colorado har haft en ganska svajig start, mycket på grund av mycket skador i truppen. Colorado åker till St Louis med en dålig form, fyra raka nederlag.

Dessa lag möttes i förra årets slutspel, och då vann Colorado efter sex tighta matcher. Årets första match mellan lagen var det St Louis Blues som vann en riktigt tight match, med mängder av chanser. Det brukar bli väldigt heta bataljer mellan dessa lag, mycket på grund av att dessa lag är topplag och då brukar lagen tagga till rejält.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dåligt boxplay

St Louis Blues kan ha ett par tunga avbräck i Pavel Buchnevich och Torey Krug, då de är lite osäkra till start. Rovert Thomas och Jordan Kyrou ligger i toppen av den interna poängligan på ett mycket fint poängsnitt. Vladimir Tarasenko och Brayden Schenn går också mot bra säsonger. Blues har även skickliga backar i sin trupp då Torey Krug, Justin Faulk och Colton Parayko får anses vara mycket bra backar. Båda Blues målvakter ligger på ett ganska risigt snitt när det kommer till räddningar, inte i närheten av 90 %.

Colorado kan sakna upp till nio man, och det är herrar som Gabriel Landeskog och Nathan Mackinnon. När Mackinnon är borta får Mikko Rantanen ta ett mycket stort ansvar i offensiven. Valeri Nichushkin har på sina nio matcher gjort hela tolv pinnar och ser mycket fin ut. Backsidan är stark hos Colorado där Cale Makar går återigen mot en fin säsong. Devon Toews, går även han mot en bra säsong poängmässigt.

Detta är en match som är viktig får båda lagen, hemmalaget Blues måste närma sig slutspelet och måste fixa till formen. Colorado har även de en mycket risig form, men det är mycket på grund av deras skador. Blues har ett snitt på 6.8 mål per match, alltså mål framåt och bakåt i sina matcher denna säsong, Colorado ligger på knappa sex mål. Jag tror på en mycket offensiv match där båda lagen kommer satsa framåt och över 5.5 mål till 1.85 är mycket bra här.

  200 % upp till 1800 kr / 800 kr free bet

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Snabbare
Spelstopp: 21:00, söndag den 11 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: