Speltips Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 1/7: Final

Simon Pålsson Publicerat: 30 juni 2021

Finalen i Stanley Cup-slutspelet fortsätter natten till torsdag svensk tid när Tampa Bay Lightning går för andra raka NHL-vinsten mot Montreal Canadiens.

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens (Game 2)

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Redan i den första omgången såg Tampa Bay Lightning till att visa klassen och vann med klara 5-1 på hemmaplan mot Montreal Canadiens. På förhand gällde Tampa Bay Lightning också som favoriter – och de regerande mästarna sitter redan i ett gynnsamt utgångsläge.

Man har sett starka ut rakt igenom det här slutspelet, även om man mot New York Islanders i perioder slappnade av. I sina bästa stunder vann Tampa Bay Lightning mot laget från Brooklyn med 8-0, men i andra kunde man inte ens få igång sin offensiv.

Just det är en slående sak med Tampa Bay Lightning den här säsongen. När man är som bäst är man helt omöjliga att stoppa – men i år spelar man en lite annan typ av ishockey som är mer dagsformsberoende. Man spelar med högre aggressivitet, mer fysiskt spel och lite mindre finess. Det gör att man en dag när man hamnar en halv tiondels sekund efter i närkampsspelet faktiskt kan vara snett på det.

Montreal Canadiens har också imponerat, men om det här inte ska bli en ensidig final behöver man minst göra en bättre insats mot Tampa Bay Lightning i den andra matchen. En förlust kan man kanske överleva till slut, men en ny storförlust kommer inte gå att reparera mentalt. Tror jag.

Odds på NHL-finalen

Tomas Tatar, Joel Armia och Jonathan Drouin är spelarna som i Montreal Canadeins inte kommer till spel i den här matchen, vad det verkar. Den förstnämnda står som tveksam och hade i den bästa av världar kunnat komma till spel i den här viktiga matchen i finalserien.

Däremot är det ganska likvärdiga tapp som i Tampa Bay Lightning, som inför matchen saknar den svenske målvakten Anders Nilsson. Men han har varit borta sedan i januari månad till följd av en allvarlig hjärnskakning.

Marian Gaborik har varit ryggskadad sedan tidigt i februari och har inte heller han kunnat spela någonting under den här slutspelsfasen, eller knappt under säsongen heller. Alex Killorn är däremot nära spel, men har lite problem med en fotskada. Det återstår dock att se om han kan spela redan här.

I den första matchen visade Tampa Bay Lightning klassen direkt, men jag tror att vi får se ett Montreal Canadiens som får till en styvare match här.

Under 5,5 mål spelas till 1.58 gånger insatsen hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1.58
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 02:00, torsdag 1 juli 2021
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: