Speltips Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 29/6: Stanley Cup-final

Axel Sjödin Publicerat: 26 juni 2021

Den första matchen i årets final av Stanley Cup stundar mellan Tampa Bay och Montreal.

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Victor Hedman och hans Tampa Bay Lightning spelar återigen final för andra året i rad och hoppas att kunna försvara sin titel mot Montreal Canadiens. Förra året var det Dallas Stars som stod för motståndet då man vann Stanley Cup med 4-2 i matcher.

Återigen fick de även mäta New York Islanders i semifinalen och det blev en jämnare historia den här gången än i fjol. Det gick hela vägen till den sjunde matchen innan Tampa Bay kunde boka sin plats i finalen återigen och i den sista avgörande matchen var det bara ett mål som krävdes då de vann med 1-0 trots spänning hela vägen.

Tampa Bay har egentligen under hela den senare halvan av tiotalet varit det kanske starkaste laget i hela ligan och som ständigt varit ett hot i slutspelet. Allt som saknades var en titel och nu ett år efter att de lyckats så har de chans på en andra raka. Det är oerhört starkt och visar verkligen på hur bra det här Tampa Bay är, nu lär de ha tystat sina tvivlare och cementerat sig själva som ligans bästa lag.

Montreal har varit underdog förut

Efter att ha blivit rejält testade i den första slutspelsomgången mot de kanadensiska rivalerna Toronto Maple Leafs så har det sedan dess varit en någorlunda rak väg till finalen för Montreals del. 4-0 i matcher mot Winnipeg Jets talar sitt tydliga språk och trots att de förlorade öppningsmatchen mot Vegas Golden Knights så vände de och vann serien med 4-2 tillslut.

Toronto var klara favoriter i åttondelen, men Montreal har bevisat att det inte var någon slump att de gick vidare som starkaste kanadensiska lag i år. Tampa Bay Lightning lär dock bli en utmaning på en annan nivå och det här laget har visat förut att de har vad som krävs att ta hem titeln.

Tampa Bay går in i mötet som favoriter, men det har inte stoppat Montreal i slutspelet hittills. Inför finalens första möte känns utgången väldigt oviss och därför kikar vi istället på målmarknaden. I Montreals serie mot Vegas Golden Knights blev det över fem mål i fem av sex matcher och motsvarande siffror för Tampa Bay är fyra av sju matcher.

Det sista mötet mot NY Islanders slutade förvisso 1-0, men deras tidigare utklassning med 8-0 visar att de regerande mästarna absolut kan leverera mål. Första mötet bör också kunna vara lite mer öppet än en sjunde och avgörande match, därmed spelas vi på att det blir över fem mål i matchen hos No Account Bet för 1.93 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål
Odds: 1.93
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 02:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: