Speltips Tampa Bay Lightning – New York Islanders 13/6: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 12 juni 2021

21:00 på söndagskvällen spelar Tampa Bay Lightning och New York Islanders den första NHL-semifinalen i Stanley Cup-slutspelet.

Tampa Bay Lightning - New York Islanders

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en del om och en del men står det klart att såväl New York Islanders som Tampa Bay Lightning kommer att spela semifinal i årets NHL-slutspel och förväntningar inför den här matchserien är stora.

Redan förra säsongen var det här två lag som spelade mot varandra i Stanley Cup-slutspelet, men den gången var det Tampa Bay Lightning som gick segrande ur striden med 4-2 i matcher efter att ha vunnit på bortaplan i den sjätte matchen.

Senare gick Tampa Bay Lightning och vann hela slutspelet, och hela den säsongen är en säsong att minnas för laget. Men New York Islanders ställde till det ordentligt i slutspelsrundan och kunde med lite stolpe in ha tagit det till 3-3 i matcher och en direkt avgörande tillställning. Och väl där vet vi att allting kan hända.

Den här säsongen har New York Islanders och Tampa Bay Lightning haft vissa problem med jämnheten i sina prestationer, men konstigt vore nästan annars med tanke på det energikrävande upplägget i grundserien. Då har matcherna spelats om och om igen mot samma lag. Det har bland annat gjort att dessa båda lag inte har spelat mot varandra en enda gång under säsongen.

New York Islanders slutade tolva i grundserien med 71 poäng, fyra poäng färre och fyra placeringar sämre än Tampa Bay Lightning, om det nu är relevant att blicka mot någon slags total NHL-tabell.

Målform i båda läger

New York Islanders tog sig till den här semifinalen genom att slå ut Boston Bruins i den andra slutspelsrundan, efter totalt 4-2 i matcher. Det innebär att New York Islanders slagit ut Pittsburgh Penguins och Boston Bruins nu, i två matchserier som har innehållet en hel del underhållning och väldigt många mål.

Tampa Bay Lightning behövde inte mer än fem matcher för att passera Carolina Hurricanes, ett lag som man hittade ett bra sätt att sätta stopp på i offensiven. I den första rundan slog man ut Florida Panthers efter sex matcher.

I New York Islanders kommer man att få klara sig utan Boychuk, Lee, Wahlström och numera också Dal Colle i den här matchserien. Vad det verkar. De två sistnämnda kanske kan repa sig i tid.

Den svenske målvakten Anders Nilsson har inte spelat på hela säsongen för Tampa Bay Lightning, och det har inte heller Marian Gaborik. Men i övrigt har man i hemmalaget faktiskt inga som helst tapp här.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,79 gånger smeten hos No Account Bet.

100 kronor bonus – omsättningsfritt! No Account Bet har en generös bonus under EM 2021. Sätt in 100 kronor – och få en omsättningsfri bonus på 100 kronor. Spela utan konto – med direkt uttagningsbara vinster från bonusen. Läs mer och registrera dig här!

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00, söndag 13 juni 2021
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: