Speltips Vegas Golden Knights – Florida Panthers 6/6: Andra mötet

Axel Sjödin Publicerat: 5 juni 2023

Det är dags för andra mötet i Stanley Cup-finalen efter att Vegas Golden Knights tagit ledningen i finalserien.

Vegas Golden Knights - Florida Panthers

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Florida Panthers imponerande svit i slutspelet skulle tillslut brytas då de förlorade på bortais i det första mötet. Dessförinnan hade de vunnit åtta raka matcher på resande fot och har imponerat stort under hela slutspelet. De har varit nederlagstippade i varenda slutspelsserie hittills efter att de med nöd och näppe nådde slutspelet överhuvudtaget, men har ångat på och har överraskat rejält.

Vegas Golden Knights var dock alltjämt favoriter till titeln inför finalen, och den saken lär knappast ha ändrats på efter att de vann det första mötet med 5-2. Oavsett vilket lag som vinner kommer det att bli den första Stanley Cup-titeln i historien för klubben och vi har en dramatisk final att vänta framför oss.

Det första mötet inleddes med två jämna perioder där båda lagen lyckades göra varsitt mål i vardera period, men i den tredje och sista rann matchen ur händerna på Florida Panthers. Efter att Vegas lyckats ta ledningen med 3-2 började utvisningarna att hagla in för Floridas del och tillslut kunde Vegas spika igen matchen med 5-2 i öppen kasse.

Det var heta känslor och Florida föll lite på eget grepp genom att släppa till två powerplay-mål under matchen, men ännu har de alla chanser att vända på den här serien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Florida är starka mentalt

Florida Panthers låg under med hela 1-3 i matcher mot Boston i den första rundan, vilket de lyckades vända när pressen var som störst och därefter har de bara kört. Det blev 4-1 mot Toronto Maple Leafs och en 4-0-överkörning av Carolina Hurricanes i konferensfinalen. Även Vegas har såklart imponerat på vägen hit, men Floridas väg har trots allt varit tuffare får man ändå säga, särskilt då Boston Bruins var det klart bästa laget under grundserien.

Gästerna lär ha ett väldigt gott självförtroende efter sättet de har tagit sig till final på och defensiven har varit en stor nyckelfaktor där. Det har ofta varit jämna matcher där Florida har lyckats dra det längre strået och de har visat prov på en väldig mental styrka i förlängningar och i underlägen.

Därmed tror jag inte att man ska utläsa alltför mycket från seriens första match, där Florida delvis själv slarvade bort det i den tredje perioden. Det är två rätt jämbördiga lag i mina ögon, och därmed lockar spelet på det nederlagstippade Florida där vi får oddsen 2.20 hos Bet365 för att de ska vinna det andra mötet, förlängning och straffar inkluderat.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Florida vinner (2-väg)
Odds: 2.20
Bolag: Bet365
Spelstopp: 02:00, söndag 6 juni
TV:  TV10
Stream:  viaplay logo