Speltips Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 29/5: Game 7

Simon Pålsson Publicerat: 28 maj 2021

Sjunde avgörande matchen i slutspelsmötet mellan Vegas Golden Knights och Minnesota Wild spelas den 29 maj 2021 i NHL.

Vegas Golden Knights - Minnesota Wild

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en speciell säsong i NHL, men efter alla denna väntan är vi äntligen framme vid slutspelet, där den första fasen med åttondelsfinaler (eller vad vi nu vill kalla matcherna) är på väg att tas i mål.

Natten till lördagen kommer en av slutspelsmatcherna som är längst fram, alltså som har avgjorts till största del, att avgöras helt och hållet med sin sjunde, sista match. Det är Vegas Golden Knights som spelar hemma mot Minnesota Wild.

I egenskap av hemmalag i den sista, avgörande matchen är det också Vegas Golden Knights som går in som favoriter och det vore kanske konstigt om så inte vore fallet. Men faktum är att Vegas Golden Knights bara har vunnit en av sina tre matcher på hemmaplan i den här matchserien.

Det är inte helt enkelt att hitta en gemensam nämnare för de sex matcherna, mer än att Vegas Golden Knights såg ut att avgöra det med tre raka vinster i match två till match fyra. Men Minnesota Wild har nu kvitterat till 3-3 i matcher.

Med 22 spelade matcher sedan 2017 när Vegas Golden Knights kliv in på NHL-scenen är det Minnesota Wild som har övertaget med 14 vinster. Men det är inte heller någonting som jag tror har någon påverkan på resultatet i den här specifika matchen.

En tät sista NHL-match

Det är alltid en fråga hur den sista och helt avgörande matchen ska arta sig i NHL. Vissa gånger får vi se riktiga sjöslag till hockeymatcher, efter att ett tidigt mål har öppnat upp tillställningen och tvingat fram det ena laget.

Men ganska många gånger är det en mer återhållsam historia som väntar i Game 7. Om man kollar på den klassiska statistiken är det en stor fördel att avsluta på hemmaplan i den sjunde matchen. Enligt Puck Report är siffrorna 58 % till fördel för Vegas Golden Knights i den här matchen, av just den anledningen att man är på hemmaplan alltså.

Annars har det på senare år varit lite färre Game 7 än tidigare. Bara tre i 2018 års slutspel och tre i 2017 års slutspel. Innan dess var det flera år med åtminstone fem sjunde och helt avgörande matcher.

Som neutral åskådare är det såklart drömmen att få se den här typen av matcher. Med tanke på hur Vegas Golden Knights och Minnesota Wild sett ut under hela säsongen tror jag snarare på en tätare match. Vegas Golden Knights snittar bara 2,41 gjorda mål per match och även om Minnesota Wild snittar 2,82 har man på bortaplan mot Vegas Golden Knights inte ens snittat 1,5 mål per match i den här serien.

Under 5,5 mål spelas till 1,76 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,76
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 03:00, lördag 29 maj 2021
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: