Speltips Washington Capitals – Ottawa Senators 30/12: Fin form på hemmalaget

Oskar Jörnevik Publicerat: 29 december 2022

Washington möter Ottawa, där hemmalaget har en bra form. Matchens spelas under fredagen den 30 december 2022, nedsläpp klockan 01.00.

Washington Capitals - Ottawa Senators

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Washington kämpar på otroligt bra, trots att man har en ganska långskadelista match efter match. På 37 matcher har man spelat in 44 poäng, vilket gör att man ligger på tredje plats i Metropolitan division, det är dock bara två pinnar ner till jagande lag under strecket, det är en otroligt jämn division. Formen är dock otroligt bra för Capitals, då man vunnit de fem senaste matcherna och vunnit tio av de elva senaste matcherna. Hemma i Captial One Arena har Capitals varit skickliga och vunnit sex av de sju senaste kamperna. Capitals kommer från två bra insatser mot Rangers och Winnipeg Jets, där man endast släppt in ett mål och varit heta framåt.

Ottawa har fem raka säsonger utan slutspel, och har på de fem säsongerna varit ganska svaga i grundserien och snittet ligger inte över en pinne per match. Årets säsong har startat bättre och snittet ligger i skrivande stund på 0.97 poäng per match. Det ska mycket till att det ska bli slutspel denna säsong, man har nu åtta pinnar till strecket. Men Ottawa har börjat på något bra och har nu en bra trupp, och för Ottawas del så hoppas man att laget kan bygga vidare på det. Senators bortaspel har lite mer att önska, då man endast spelat in 14 pinnar på bortais denna säsong. Ottawa hade ett bra flow i mitten på december där man vann fyra raka matcher, men har efter det förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

Washington har ett riktigt bra facit mot Ottawa på hemmais, Capitals har vunnit nio av de tio senaste matcherna i huvudstaden. Senaste matchen mellan lagen spelades i Ottawa dagen innan julafton, då drog Capitals de längsta strået efter sudden, men det var ett Capitals som var spelmässigt bättre efter 60 minuters spel och förtjänade vinsten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lång skadelista

Capitals skadesida är väldigt lång för tillfället och upp till åtta spelare kan missa matchen, däribland TJ Oshie, Tom Wilson och Nicklas Bäckström. Alexander Ovechkin är nu förbi Gordie Howe i antal gjorda mål och nu är det bara den gode Wayne före, och ska han komma i kapp de 894 målen Wayne gjort, får Alex lägga på ett kol. Nyförvärvet Dylan Strome har kommit in bra i gruppen och snittar nästan en pinne per match. Backsidan är stark med John Carlson och framförallt Erik Gustafsson som varit otroligt bra i de senaste omgångarna. Darcy Kuemper har med sina 92 % seglat upp till en mycket bra målvakt och de trodde inte många inför säsongen.

Ottawa har inte lika lång skadelista som Washington men saknar ett par spelare. Ottawa har fått in ett par skickliga offensiva herrar i Alex DeBrincat och Claude Giroux, där båda ligger precis under en pinne per match. I övrigt måste jag lyfta fram kaptenen Brady Tkachuk som leder laget på ett riktigt bra sätt, även Drake Batherson har varit bra, likaså tysken Tim Stützle. Thomas Chabot får dra ett otroligt stort lass i defensiven, och spelar som oftast mer än halva matcherna. Målvaktssidan ser bra ut på pappret med herrar som Anton Forsberg och Cam Talbot, där den sistnämnda får anses ha tränarens förtroende.

Trots alla skador hos hemmalaget så är det just hemmalaget som är favoriter, enligt mig också. Capitals har mer spets, bättre bredd och hemmaplansfördel. Ottawa har ett par spelare som kan sprattla till men över 60 minuter så är det Capitals som är strået vassare. Dubbla degen på hemmalaget är bra utdelning, skadelistan ska vi inte stirra oss blinda på, då Capitals har spelat med den listan under ett bra tag. Tio segrar på de elva senaste matcherna för Capitals är ett otroligt bra facit, då åker Ottawa med bara i farten.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Washington vinner
Odds: 2,05
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 01:00, fredag den 30 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: