Speltips Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 3/6: Andra rundan

Simon Pålsson Publicerat: 2 juni 2021

NHL-slutspelet är framme vid den andra rundan. Winnipeg Jets ska nu försöka rubba klassiska Montreal Canadiens den 3 juni 2021.

Winnipeg Jets - Montreal Canadiens

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Natten till torsdag svensk tid är det dags för Montreal Canadiens och Winnipeg Jets att inleda den andra slutspelsrundan i NHL med sitt första möte i en serie som ska avgöras över sju matcher.

Båda lagen imponerade i den första slutspelsrundan och tog sig den vägen vidare till slutspelet, även om man lugnt kan säga att Winnipeg Jets imponerande mest.

Nu hade man i för sig verkligen marginalerna på sin sida när man slog Edmonton Oilers. Men bara det faktum att man fick se Connor McDavid förlora tre raka matcher i övertid gör att Winnipeg Jets har med sig ett väldigt självförtroende nu.

Winnipeg Jets vann alltså samtliga fyra matcher och tog hem den första slutspelsserien med 4-0 i matcher, men där de tre sista matcherna alla avgjordes på övertid. Snacka om mentalt starkt att vinna samtliga tre matcher i skarpt läge.

Vi kan väl räkna med att man har ett väldigt psykologiskt övertag om denna matchserie också kliver in i övertid någon eller några gånger.

Montreal Canadiens är på gång

På pappret fick Montreal Canadiens en klart svårare lottning i sin första slutspelsomgång, när Toronto Maple Leafs stod på andra sidan. Som bekant är det ett lagbygge som har tagit form på allvar sista säsongerna.

Men Montreal Canadiens var starkast och precis som i fallet Winnipeg Jets var det övertidsvinsterna som la grunden till avancemanget. Montreal Canadiens låg under med 3-1 i matcher, men vann två raka matcher på övertid för att kvittera till 3-3 i matcher och vann sedan Game 7 med 3-1 på bortaplan. Urstarkt från Montreal Canadiens.

Det gör hur som helst att även Montreal Canadiens har med sig en väldig energi till den här matchserien, men man lär ha något mer trötta ben. Winnipeg Jets har fått vila en hel vecka inför första mötet med Montreal Canadiens.

Det tror jag blir en faktor i den första slutspelsmatchen här.

Winnipeg Jets moneyline (inklusive övertid) spelas till 1,87 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Winnipeg Jets moneyline
Odds: 1,87
Bolag: William Hill
Spelstopp: 01:30, torsdag 3 juni 2021
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: