Speltips Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 8/1: Starkt hemmalag

Oskar Jörnevik Publicerat: 8 januari 2023

Viktig match mellan Winnipeg och Vancouver spelas under söndagskvällen den 8 januari 2023 med nedsläpp klockan 21.00.

Winnipeg Jets - Vancouver Canucks

18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21. Min. 1,80 odds. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Winnipeg Jets har endast funnits sedan 2011 och har väl inte prickat formen egentligen någon gång under alla dessa säsonger. Visst, man gjorde en grym grundserie säsongen 17-18 men lyckades inte i slutspelet. Under årets säsong har man varit starka, framförallt på hemmaplan där man plockat 30 av sina 51 pinnar. Formen är även den god då man har fyra raka segrar, och det mot lag som Tampa, Calgary och Edmonton.

Vancouver har endast en slutspel på de sju senaste säsongerna. Förra året var man dock mycket nära att ta sig dit. Årets säsong har varit svajig, då man i skrivande stund ligger åtta pinnar från ett slutspel. Formen är svag, då man har en seger på de fyra senaste matcherna och den kom i senaste matchen mot Colorado på hemmaplan.

Dessa lag möttes två gånger under december och det var Winnipeg som vann båda, rättvist båda gångerna. Historiskt sett har det varit jämt mellan lagen, väldigt jämt också. På de tio senaste matcherna har lagen vunnit lika många, fem till antalet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Starka offensiver

Winnipeg har tre spelare på skadelistan, men inga spelare som egentligen krigar om en plats i de tre främsta formationerna. Kyle Connor är riktigt het och ser ut att slå sitt poängrekord sen förra säsongen, även Pierre Luc-Dubois och Mark Scheifele har gjort en bra säsong så här långt. Defensivt är det framförallt Josh Morrissey som sticker ut med sina 7+39. Connor Hellebuyk i mål är en av seriens vassaste målvakter.

Även Vancouver saknar ett par spelare, men samma där gäller, ingen som egentligen krigar om en plats i toppkedjorna. Elias Pettersson går riktigt starkt och leder poängligan, den interna. Bo Horvat är stekhet med sina 28 kassar och ryssen Andrey Kuzmenko går starkt. Defensiven har starka namn som Quinn Hughes och Oliver Ekman Larsson som båda har bra poängproduktion. Målvaktssidan är ett problem för Canucks, och har egentligen ingen riktigt första keeper. Collin Delia har klivit in och gjort de bra de matcher han spelat.

Winnipeg är ett av NHLs allra bästa lag på hemmaplan. Vancouver är inte alls oävna på bortais men kan ibland skänka iväg matcherna. Winnipeg har två raka segrar under säsongen och har ett vassare lag på pappret. När vi får nästan dubbla degen på Winnipeg, så hugger jag iallafall. Winnipeg brukar komma ut stenhårt på hemmaplan och få lag brukar hänga med. Raka ettan på Winnipeg blir spelet.

  100 % – Upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Winnipeg vinner
Odds: 1,97
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, söndagen den 8 januari
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: