Speltips Brynäs – Färjestad 19/1: Kaffederby

Oskar Jörnevik Publicerat: 19 januari 2023

Brynäs tar sig an Färjestad i en mycket viktig match för båda lagen. Matchen spelas under torsdagen den 19 januari 2023 med nedsläpp klockan 19.00.

Brynäs - Färjestad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brynäs har gjort en halvt okej säsong, men för att vara lite petiga har man inte varit så stabila som man själv önskar. I skrivande stund ligger Brynäs på en elfte plats i SHL, alltså på en ”ingenmansland” plats. Dock är det bara två pinnar upp till Linköping som har den sista slutspelsplatsen, och det är ett Brynäs som har en fin form. Vinst borta mot Örebro med 2-0 i senaste omgången och innan det vann man mot Leksand på hemmaplan med 5-2. I de två senaste matcherna har Brynäs satt försvarsspelet på ett mycket bra sett, och då är Brynäs ett bra ishockeylag.

Färjestad går bra, riktigt bra också, trots att man har ett par tunga skador. Färjestad ligger trea i tabellen, det ska mycket till att man kommer ikapp Skellefteå och Växjö, då det skiljer ganska många poäng upp (Växjö sex poäng, Skellefteå 12 poäng). Färjestad har på sina åtta senaste matcher vunnit sju, dock kommer fyra av vinsterna efter 60 minuters spel. Färjestad har en bra defensiv och en bra offensiv, det gäller bara att få tillbaka sina skadade spelare, då kan det bära lika långt som förra året.

Brynäs och Färjestad är ett rival möte som vi kallar för ”Kaffe-Derby”. Lagen har möts två gånger under säsongen och det står 1-1 i möten. Brynäs vann i Karlstad medans Färjestad vann i Gävle. Färjestad har ett ganska stort övertag på Brynäs, och Karlstadgänget har vunnit sju av de tio senaste mötena med Brynäs.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Namnstarka lag

Brynäs har ett bra lag på pappret, och ska enligt mig kunna nypa en topp tio placering. Offensivt finns det gott om bra spelare med namn som Hannes Björninen, Anton Rödin, Johan Larsson, Dmytro Timashov och Greg Scott. Defensivt är det också vassa namn där framförallt David Sklenicka och Samuel Johanesson sticker ut, för de ligger etta och trea i den interna poängligan. Finns även defensiva backar som Simon Bertilsson och Niklas Friman som håller hög klass. Anders Lindbäck är i grunden en riktigt vass målvakt, men har inte riktigt fått till det.

Färjestad har gått tungt på många spelare nu, på grund av skador på viktiga spelare som Henrik Björklund, Linus Johansson och Viktor Ejdsell. Marcus Nilsson och Joakim Nygård får dra ett stort lass i offensiven, och jag gillar även Remi Ellie som gör sin första SHL-säsong. Daniel Viksten har mycket inom sig men inte riktigt fått ut det än så länge. Defensivt är det framförallt Theodor Lennström som sticker ut, enligt mig topp tre backar i serien. Även Ville Pokka och August Tornberg har varit framgångsrika i defensiven.

På pappret är det Färjestad som har det bättre laget, framförallt spetsigare med Nygård och Nilsson i spetsen. Det är också Färjestad som är knappa favoriter enligt oddsen, jag bojkottar dock 1X2 marknaden då jag tror denna match kan sluta hur som helst. Jag tror istället på en ganska defensiv match, eller iallafall där två lag har en fin defensiv. På senare tid har både Brynäs och Färjestad visat upp ett bra defensivt spel och framförallt ett bra målvaktsspel. Oddsen på under 5.5 mål är enligt mig några tiondelar för högt och spelas här.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,93
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 19 januari 2023
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: