Speltips Brynäs – Linköping 9/3: Fullt ös

Simon Pålsson Publicerat: 9 mars 2021

Brynäs IF och Linköpings HC är i stort behov av tre poäng när lagen gör upp tisdagen den 9 mars 2021 i SHL.

Brynäs - Linköping

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Grundserien i SHL går mot sin avslutning och snart kan vi lägga den här säsongens första fas till handlingarna, för att gå in i den slutspelsfas som vi alla tycker är mest intressant. Det känns inte minst vidöppet just den här säsongen.

Visst, det faktum att läktarna ekar tomma och att matcherna därmed blir lite avslagna stör, men en säsong utan självklara favoriter gör också att det är öppet för flera lag att ge sig in i kampen om SM-guldet.

Helt ärligt vore det inte omöjligt att ett lag som inte ens går direkt till kvartsfinal, alltså lagen 7-10 i tabellen, tar sig hela vägen till final och vinner SM-guld senare i vår. Det är så pass öppet som det känns på förhand.

Men två lag som definitivt inte vinner något SM-guld är Brynäs IF och Linköpings HC, som har sina bästa dagar på isen bakom sig. Det har inte varit någon vidare bra säsong för något av lagen.

Brynäs IF har sämst målskillnad av samtliga, och det är egentligen bara Linköpings HC som är riktigt nära. När tabellen haltar så enormt är det målskillnaden och poängsnittet som finns där som ganska fungerande mått för att jämföra lagen. Och det är deppig läsning för alla som håller på Brynäs IF eller Linköpings HC.

Målspelet i SHL

Brynäs IF har tack vare en sämre trend sista veckorna tappat ytterligare och nu hamnat under nedflyttningsstrecket, som i skrivande stund gör att Gävlelaget måste kvala för att hålla sig kvar i SHL inför nästa säsong.

Brynäs IF har fördelen av att bara ha spelat 43 matcher, att jämföra med Linköpings HC som har spelat fyra matcher fler. Dessutom har Linköpings HC bara fyra poäng mer än Brynäs IF, varpå chansen att äta sig ikapp är stor.

Men formen är deppig i Brynäs IF, som har tre raka förluster och som fortsätter att släppa in för mycket mål. Mot Linköpings HC har man på tre matcher den här säsongen redan släppt in tolv mål, exempelvis.

Linköpings HC kommer från två raka vinster, mot Örebro och mot Färjestad, som gör att man trots allt har lite vind i sina segel inför bortamötet mot Brynäs IF. Men vågar vi lita på en bortavinst för det? Knappast.

Över 5,5 mål spelas till 1,95 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,95
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, tisdag 9 mars 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: