Speltips Brynäs – Malmö 23/3: Kniven mot strupen

Axel Sjödin Publicerat: 23 mars 2023

Brynäs har kniven mot strupen då de möter Malmö i play out-seriens potentiellt sista match hemma i Gävle.

Brynäs - Malmö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Play out-serien har verkligen inte gått som Brynäs har hoppats hittills och det kommer att krävas en mirakulös vändning ifall Gävlelaget ska lyckas hålla sig kvar i högstaserien inför den kommande säsongen.

De inledde matchserien med tre raka förluster där de två öppningsmatcherna var överkörningar där de förlorade med 2-5. Inte ens när de hade mer än dubbelt så många skott i det tredje mötet så räckte det till vinst då Malmö lyckades avgöra genom att pricka in det avgörande målet med dryga minuten kvar på klockan i den tredje perioden.

Men så i det senaste mötet så kom tillslut första vinsten för Brynäs del. Det krävdes fem perioder och ett omdiskuterat videogranskat mål för att klara av det, men första steget är nu åtminstone avklarat och nu ställs de inför nästa avgörande match på hemmais.

Att döma av de tidigare matcherna så har det dock inte funnits mycket positiva tecken att hämta i Brynäs och det finns tyvärr inte mycket som tyder på att de ska lyckas vända matchserien, även om de skulle gå vinnande ur torsdagens match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö har varit vassa på bortais

Även om det säkerligen känns bättre att spela framför hemmapubliken, så ska man ha i åtanke att Malmö var klart mycket starkare på bortais under säsongen. Hela 37 av deras totalt 61 poäng i grundserien plockades på resande fot och dessutom har de verkligen lyckats pricka in en formtopp lagom till slutspelet. Skåningarna har vunnit nio av sina tio senaste matcher och lär fortsatt ha gott självförtroende inför det femte mötet.

Målvaktsspelet har också varit helt avgörande hittills under matchserien då Adam Werner har varit stabil i Malmös kasse medan man inte kan säga detsamma för Brynäs motsvarigheter. Jussi Olkinuora fick inleda play out-serien i Brynäsmålet, men blev utbytt inför det andra mötet med en räddningsprocent på strax under 78%.

Anders Backman stod inledningsvis för en liten förbättring men stod också för ett bottennapp i det tredje mötet på 75% och inför den fjärde matchen så var Olkinuora tillbaka i Brynäskassen, där han tillslut lyckades stå för en bra match. Det har varit riktigt skakiga uppvisningar dock och även om det har funnits många brister i Brynäs så kan målvaktsfrågan bli avgörande.

Malmö var inte riktigt lika heta i tisdags som de har varit tidigare, men de har varit klart bättre under senare tid och med deras starka bortafacit så tror jag att de kan avgöra serien redan på torsdag och säkra vidare spel i SHL. För 2.00 gånger pengarna så spelar vi alltså på att Malmö vinner (2-väg) hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö vinner (2-väg)
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:30, torsdag 23 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo