Speltips Brynäs – Rögle 15/10: Fördel skåningarna

Simon Pålsson Publicerat: 15 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Rögle BK och Brynäs IF har en vana att spela underhållande matcher. Nu möts lagen i SHL torsdagen den 15 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är nog många som har koll på att förra säsongen höll på att bli en historisk milstolpe i den hårdsatsande skånska klubben Rögle BK:s ganska korta, eller åtminstone unga, historia. Man hade gjort en riktigt bra höst och följde upp det med en vass vår, varpå man också seglade mot slutspelet.

För första gången någonsin skulle man alltså gå rakt in i en kvartsfinal och med tanke på hur formen var i laget såg det ut att kunna bli ett riktigt roligt slutspel. Men så kom pandemin och ställde in hela slutspelet, och Rögle BK tappade sitt fina utgångsläge som outsider till Luleå Hockey.

Nu har man försökt ladda om och med Chris Abbott i organisationen har man åter försökt bygga ett mycket starkt lag, med hård fysik och karaktär på många spelare. Det är så han vill se sitt lag, för att garantera att man hela tiden är svårslagna.

Baserat på inledningen av den här säsongen får man ändå ge honom och klubben att man ser ut att ha lyckats. Efter att ha spelat sex omgångar står man på 15 inspelade poäng, och har alltså bara en förlust. Det tyder på att man är just svårpasserade.

Det som möjligen är aningen svårare att tolka är hur man tar sina vinster. Ofta är det uddamålet, eller på sin höjd två mål, som skiljer till motståndet. Rögle BK är alltså ett lag som gör vad man ska, men inte mycket mer än så.

Brynäs IF har sina stunder

Efter att ha spelat sex matcher den här säsongen går det inte riktigt att säga exakt var vi har Brynäs IF, men till skillnad från förra säsongen har man hittat ett sätt att vinna matcherna som man förra säsongen nästan såg ut att ge upp på förhand.

Under delar av förra säsongen var det inte helt givet att Gävle-laget faktiskt skulle klara sig kvar utan kvalspel, men det stod klart med rätt många omgångar kvar att spela att både IK Oskarshamn och Leksands IF helt enkelt var för dåliga för att på allvar hota uppåt i tabellen.

Men nu känns det som att Brynäs IF hittat ett sätt att vinna matcher man tidigare absolut inte hade vunnit. Dessutom tog man en tung vinst efter straffar mot Luleå Hockey senast (borta!) och man har även ett par andra skalper. Men det som oroar en aning är att man inte har förmågan att vinna mot bottenlagen på löpande band. Det är ofta det som är melodin för att själva säkra sitt kontrakt.

Det här är lag som nästan alltid spelar målrika matcher mot varandra, på ett eller annat sätt. Här tycker jag att det luktar tätt igen och spelar ett riktigt bra speltips för tv-soffan.

X (oavgjort) spelas till fina 4,40 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,40
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 15 oktober 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: