Speltips Brynäs – Växjö Lakers 19/11: Tung form

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Brynäs IF har öppnat säsongen direkt svagt och får det troligen tufft hemma mot Växjö Lakers torsdagen den 19 november 2020 i SHL.

  Rygga vårt speltips hos Betway!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos Betway.

Det är torsdag och SHL på schemat, precis som man hoppas att det ska vara. Torsdagar är en vanlig säsong den dag som allra tydligast vigs åt att kolla på hockey runt om i stugorna. Nu ser vi också ut att få en ganska full omgång just den här torsdagen.

Men med det sagt har vi lärt oss att saker och ting kan svänga snabbt den här säsongen och matcher kan ställas in med kort varsel.

Förväntningarna inför torsdagens är ganska höga och personligen håller jag gärna ett extra öga på mötet mellan Brynäs IF och Växjö Lakers. Det är rimligen två lag gärna tar tre poäng här, men av lite olika anledningar.

Det här blir dessutom andra gången under säsongsinledningen som lagen möts och även om det är en månad sedan man spelade senast mot varandra finns det en hel del man kan lära sig från den första mötet. Det ska också förtydligas att den matchen spelades i Växjö, och att Brynäs IF därmed hade en tung resa i benen inför matchen.

Men att förlora med hela 5-1 och dessutom på det sättet, i en match där man egentligen aldrig hade något att säga till om, oroade redan då och oroar i sig inför den här matchen. På det hela taget har man faktiskt förlorat sex av sju senaste mot Växjö Lakers. Det är alltså ett motstånd som verkligen inte passar detta Brynäs IF.

Som ni hör är det rimligt att hålla hemmalaget som klar underdog på förhand. Det är alltid deppigt att kliva in i ett hemmamöte som icke-favorit, men det är helt enkelt verkligheten som Brynäs IF har fått vänja sig vid.

Växjö Lakers är på gång

Det räcker egentligen att vi jämför lagens form för närvarande. En sån här säsong, när det finns färre yttre omständigheter i form av publik som påverkar, är det såklart än viktigare hur lagen mår just för tillfället.

Mycket kan man säga om Brynäs IF, men det är inte ett hockeylag som mår särskilt bra för närvarande. Nu senast föll man igenom totalt mot Malmö Redhawks, seriejumbon, och föll med hela 7-2 på bortaplan. Det var en rejäl missräkning i en match där man hoppades vända sina negativa trend.

Just nu har man fem raka förluster, alla på bortaplan, och frågan är om man har energin nog att vända på trenden bara för att man råkar få chansen att spela i Gävle igen.

Växjö Lakers slog å sin sida luleå Hockey senast och har faktiskt tre vinster på sina fyra senaste, varav två mot topplag i Luleå Hockey och Örebro HK. Det är alltså ett lag som ser ut att vara på rätt väg i sin spelmässiga och resultatmässiga utveckling.

Växjö Lakers draw no bet spelas till 1,65 gånger smeten hos Betway.

Brynäs - Växjö Lakers

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen. Nya kunder hos Betway.

Jämför odds: