Speltips Djurgården – Frölunda 5/4: Karaktär

Simon Pålsson Publicerat: 5 april 2021

Det är karaktär och rutin som fäller avgörandet inför mötet mellan Djurgården och Frölunda i SHL-slutspelet den 5 april 2021.

Djurgården - Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog är vi många som har väntat på den här fasen av säsongen i SHL, efter många långa, märkliga veckor med grundseriehockey. I mina ögon är en grundseriesäsong alltid för lång, men det har blivit ett klart större problem den här säsongen.

För som upplägget har varit i år har läktarna ekat tomma, omgångarna har hackats upp till att aldrig bestå av fulla omgångar samma dag, och corona har i övrigt också haft ett enormt grepp på allt möjligt som har med sport att göra.

Men nu är vi framme vid den roliga delen av säsongen och då kvittar det egentligen, hemma i tv-soffan, om läktarna inte är fulla och festen inte är som den brukar. För slutspelshockey är alltid slutspelshockey och nu står det plötsligt en titel på spel.

Som säsongen har artat sig känns det också som att fler lag är med i mixen för att slåss om det den här gången. Detta på ett sätt som vi tidigare inte har sett. I princip kan alla tio slutspelslag gå hela vägen – med rätt plankträff.

Men konstigt vore det att inte hålla lagen i åttondelsfinal, 7-10 i tabellen efter grundserien, som rejäla underdogs. Men här finns det också en del som kan skilja agnarna från vetet så att säga.

Frölundas rutin blir avgörande

Det har varit ett stort problem för Frölunda att lagkaptenen Joel Lundqvist inte har kunnat spela och med honom borta är man ett sämre lag. Framför allt är man ett inte lika jobbigt lag att möta och i slutspelssammanhang är det om möjligt än viktigare.

Å andra sidan är Frölunda ett lag med oerhörd rutin från slutspelshockey, med framgångar både inhemskt och internationellt under 2010-talet. Det gör att det är nedärvt i stora delar av spelartruppen att steppa upp under den här fasen av en tävling.

Djurgården har inte riktigt samma karaktärer, i mitt tycke, och framför allt har det varit uppenbart sista veckorna att man inte är ett lag som frodas under press. I ett läge där man bara behövde nån enstaka vinst för att säkra slutspelsplatsen även i teorin förlorade laget fyra av sina fem sista matcher. Nu löste det sig ändå, tack vare andras oduglighet i botten.

Men nu blir det tuffare och här tror jag att bättre Frölunda steppar upp. Det är bara bäst av tre matcher som gäller. Därför är det också fullt ös direkt.

Frölunda moneyline spelas till 1,78 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda moneyline
Odds: 1,78
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:00, måndag 5 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo