Speltips Djurgården – Luleå 8/10: Favoriterna

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Luleå Hockey har öppnat säsongen enligt plan och gäller åter som favoriter borta mot Djurgården den 8 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är SHL-torsdag på schemat, och en av frågorna som ställs på förhand är om Djurgården kan ha någon chans hemma mot Luleå Hockey, eller om det blir en ny tung förlust för stockholmarna?

Det är svårt att imponeras av den fjolårssäsong som Luleå Hockey hade, och vore det inte för corona hade man gällt som enorma, klara favoriter inför det slutspel som skulle avgöras under en intensiv vårdel av säsongen.

Men så blev aldrig fallet, och efter 52 spelade omgångar i grundserien valde ligan att stänga ner slutspelet, och ogiltigförklara säsongen i termer av SM-guldsdiskussioner. Bittert för inte minst Luleå Hockey, som alltså hade fått många bitar på plats och som såg ruggigt starka ut under stora delar.

Faktum är att Luleå Hockey med sina 106 inspelade poäng snittade över två poäng per match, och i hockeysammanhang är det oerhört imponerande. Man släppte också bara in 98 mål och hade en stabilitet som gjorde laget enormt svårslagna.

Det är kanske inte stabilteten som varit allra mest slående med den här säsongsinledningen, eftersom Luleå Hockey nu har släppt in ganska många mål. Det blev bara ett mål senast, men innan dess hade man åtta insläppta på tre omgångar.

Å andra sidan har Luleå Hockey idel vinster, och går som tåget i ett poängmässigt perspektiv. Det gör i sin tur att man inte kan blunda för att Luleå Hockey måste gälla som en av favoriterna den här säsongen också.

Djurgården är svårbedömda

Djurgården å sin sida har öppnat säsongen med en vinst, och två förluster, efter tre spelade omgångar. Det man däremot ska ha med sig är att laget förra året faktiskt gjorde bra insatser mot Luleå Hockey, och var ett av få lag som verkligen slutade på plus-minus-noll med serievinnarna.

Luleå Hockey vann två av matcherna, och Djurgården vann övriga två. Det får man ändå beteckna som en ganska bra inbördes säsong för stockholmarnas del.

Vad som varit slående när Luleå Hockey spelat mot Djurgården de senaste säsongerna har varit typen av matcher. Det har konsekvent varit täta historier, utan enorm målskörd åt något håll, och ofta bara uddamålsvinst eller uddamålsmarginal åt endera håll.

Här tänker jag mig någonting liknande igen.

Under 5,5 mål spelas till 1,67 gånger krämen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos betfair – Få 100 kronor riskfritt!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,67
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, torsdag 8 oktober 2020
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: