Speltips Djurgården – Oskarshamn 21/10: Djurgården går för andra raka!

Oskar Jörnevik Publicerat: 21 oktober 2021

Djurgården tar emot Oskarshamn på torsdagskvällen 21 oktober 2021. Djurgården tog en viktig seger senast mot Timrå.

Djurgården - Oskarshamn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården var riktigt illa ute inför matchen mot Timrå senast. Det snackades om att det var Barry Smiths kanske sista match som ledare för Djurgården, men icke. Djurgården klev ut på isen och gjorde en bra bortamatch och löste alla tre pinnar, efter en 5-2 seger. Djurgården bröt sin sju långa förlustsvit och lämnade även över jumboplatsen till Timrå.

Oskarshamn har öppnat säsongen på ett bra sätt, torskade dock senast mot Växjö på hemmaplan. Hade innan det fyra segrar på fem matcher och slog bland annat Luleå och Färjestad på bortais. Kan Martin Filander ta Oskarshamn till lagets första slutspel någonsin i SHL? Absolut, i dagsläget är man endast en pinne från topp sex samt fyra pinnar till godo från Brynäs på elfte plats.

Båda lagen är skickliga i powerplay där hemmalaget Djurgården står noterade på finfina 33.33%. Gästerna från Småland är några procentenheter sämre, 29.17%, vilket också är en bra siffra. Boxplay är något sämre för Stockholmarna och släpper in mål på vart fjärde boxplay. Oskarshamn har även där några procent sämre siffror, har släppt in ett mer mål än Djurgården på exakt lika många powerplay och det ger en procent på 71.

Oskarshamn vann alla fyra möten mot Djurgården förra säsongen, faktisk det enda laget som gjorde det mot Djurgården förra säsongen. Oskarshamn har trots allt det haft det väldigt tufft på bortaplan under en längre period, bortsett från dom tre senaste bortamatcherna. Har endast vunnit fyra matcher på sina 14 senaste bortamatcher.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården fick igång “rätt” spelare!

Djurgården åkte till Timrå med stukat självförtroende och massor av spelare som var skadade/avstängda. Det började inte bra i den matchen men desto längre matchen led desto mer spelövertag blev det för Stockholmarna. Spelare som Linus Andersson, Marcus Sörensen och Sebastian Strandberg fanns med i poängprotokollet. Det är tre herrar som blir viktiga på isen när Jacob Josefsson är skadad och Peter Holland är avstängd. Får man även igång spelare som Rhett Rakshani och Niclas Bergfors kan det bli en rolig säsong för Djurgården.

När Oskarshamn ryckte i bröderna Zohorna trodde jag först det var ett skämt. Då jag följt KHL ganska nära så vet jag att dessa bröder håller hög klass i KHL. Några dagar senare gick Oskarshamn ut med att kontrakten är påskrivna, och då visste jag direkt att Oskarshamn menar allvar i år. Det är nyförvärven som levererat i år. Bröderna Zohorna, Patrik Karlkvist och Cameron Brace har sett bra ut så här långt. Fredrik Olofsson stannade kvar efter sin succésäsong förra året och har gjort 4+5 på nio matcher. Oskarshamn har även två bra målvakter i Joe Cannata och Tim Juel.

När Betsson betalar 2.10 gånger degen på hemmaseger hugger jag direkt. Djurgården såg fina ut senast och brukar bjuda upp till dans på Hovet. Oskarshamn har varit bra på bortais i år men är historiskt sett ganska mediokra på bortais. Nu när Djurgården fått igång sin skickliga offensiv kommer laget lyfta i tabellen, och varför inte göra det direkt mot Oskarshamn? Enligt mig var startskottet borta mot Timrå. Djurgården kommer bli farliga i år OM offensiven kommer igång. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 2.10
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, torsdag 21 oktober 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: