Speltips Djurgården – Skellefteå 16/11: Måndags-SHL

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Den här haltande säsongen spelas det SHL-hockey måndagen den 16 november 2020 när Djurgården tar sig an Skellefteå AIK.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway.

Jag, och säkerligen många med mig, trodde att det fanns ett par dagar i veckan som är vigda åt hockey från SHL, och ett par andra dagar som är vigda åt HockeyAllsvenskan. Men den här säsongen har man fått omkullkasta det man trodde man visste.

Eftersom det ställs in matcher till både höger och vänster behöver man stoppa in omgångar, försenade sådana, på helt andra dagar än vad man vanligtvis får se. Det gör att det nu spelas två matcher från SHL på en måndag, när bland annat Djurgården tar sig an Skellefteå AIK.

Efter ett par månader med SHL-hockey kan vi fortsatt konstatera att det är en synnerligen haltande tabell, med ett par lag som bara har spelat elva omgångar och en hel drös med lag som redan har hunnit med att spela 16 matcher. Det gör att det rimligen är massvis med matcher som inte har kunnat spelas.

Djurgården är ett lag som har haft en tung inledning på säsongen, och detta inte bara poängmässigt. Att man bara tagit tolv poäng på sina elva första matcher bådar kanske inte så gott i sig, men att man bara spelat elva matcher är i sig oroande. Det handlar inte minst om att man hade smitta i laget för ett par veckor sedan och då fick ställa in ett antal matcher.

Tabellplaceringen är i mina ögon inte så oroande med tanke på antalet spelade matcher och de försvårande omständigheterna. Om man prickar form nu och resten av året kommer man att sitta ganska bra på det trots allt.

En tät historia

Det skiljer hela tolv poäng mellan dessa båda lag. I tabellen hittar vi Skellefteå AIK på slutspelsplats och Djurgården i bottenstriden, med dubbelt så många poäng för norrlänningarna. Men det är också aningen missvisande.

Skellefteå AIK har spelat fem matcher fler och skulle det visa sig att Djurgården prickar formen här närmsta tiden kommer man att kunna klättra väldigt snabbt i tabellen. Det vore också ett bra sätt att hitta en trygghet inom laget.

Men Skellefteå AIK har varit ganska stabila och 24 poäng på 16 omgångar är ett facit som brukar räcka till en mittenplacering, avseende poängsnitt alltså. Det är inte ett lag på samma höjd som för ett antal säsonger sedan, men det känns som att man hittat en stabilitet som sagt.

Djurgården har varit ett målstarkt lag på hemmaplan och jag litar på att man går på knock här också. Gästerna kommer med två raka vinster och lär inte skämmas för att försöka vinna här också.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,55 gånger smeten hos Betway.

Djurgården - Skellefteå AIK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: