Speltips Djurgårdens IF – Timrå IK 18/11: Många tillbaka!

Oskar Jörnevik Publicerat: 18 november 2021

Torsdagen den 17 november 2021 är det dags för Djurgården att ta emot Timrå i en match där poängen är riktigt viktiga.

Djurgårdens IF - Timrå IK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har inte alls gått bra i inledningen av SHL, man ligger för tillfället näst sist i hela SHL. Mycket tack vare att man knappt spelat en match med tre ordinarie kedjor. Till torsdagens match kan det vara upp till nio spelare som är tillbaka. Formen för Stockholmarna är helt okej, två segrar på senaste tre matcherna, dock var senaste matchen borta mot Luleå ett steg tillbaka. Trots att Djurgården gått knackigt slutar inte fansen att gå på matchen, senaste hemmamatchen mot Färjestad var det nästintill lapp på luckan och det var mycket tack vare dom att Djurgården vände och vann den matchen. På pappret är Djurgården minst ett topp åtta lag och segrarna kommer börja komma när spelarna återvänder från skador och avstängningar.

Timrå har inte rosat marknaden sen man tog steget upp ifjol, man är jumbo i SHL i skrivande stund. Innan segern mot Brynäs senast hade Timrå hela 12 raka nederlag. Timrå är i överlägset sämst i SHL på bortais, då man endast tagit tre pinnar på nio spelade bortamatcher. Timrå har åtta pinnar till säker mark och det krävs ett par vinster på rad för att inte bli helt avsågade. Det är annars ett Timrå som har en skicklig spets men bredden är alldeles för tunn. Gästerna har endast gjort 36 mål på sina 17 spelade matcher, och det är alldeles för lite för att lösa en kontrakt i SHL.

Hemmalaget har ett mycket vasst powerplay som visar över 25%, boxplay är lite sämre men fortfarande en okej siffra för att vara ett bottengäng. Problemet för hemmalaget är i spelet fem mot fem, där man släppt in alldeles för många mål, 51 stycken. Tittar vi på gästernas statistik är det ingen rolig läsning, man är sämst i ligan på skotteffektivitet och på målvaktssidan. Det ända som egentligen fungerar är lagets powerplay där man har en procent på fina 26.67.
PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viktiga poäng står på spel!

Djurgården får troligen tillbaka hela nio namn till denna fight, ett av dom är William Eklund som kommer från San Jose Sharks. Annars är det ett annat NHL-nyförvärv som har varit bäst i hemmalaget, det är Marcus Sörensen som leder interna på 8+8. Herrar som Ludvig Rensfeldt och Filip Cederqvist får också godkänt så här långt i på säsongen. Backsidan är egentligen ganska bra men Marcus Högström är gått skadad under en längre period och Djurgården har verkligen gått på få backar. Hemmalaget har en bra målvaktssida med Mantas Armalis och Niklas Svedberg.

Timrå har som jag skrev lite längre upp problem med bredden. Spetsen är det inga fel på utan lirare tom Ty Rattie och Robin Hanzl håller hög SHL-klass. Lirare som Albin Lundin, Viktor Alvarez och Jens Lööke måste upp i kvalité om Timrå ska lösa kontraktet, och alla vet att det finns fina kvalitéer inom dessa lirare. Backsidan är en aning för offensiv, Nolan Zajac och Joey LeLeggia har gjort fint med poäng men har en mindre smickrande plus minus statistik. Timrå har två målvakter som ligger en bra bit under 90% i räddningar.

Nej, detta är en match Djurgården bör vinna och kommer vinna. William Eklund gjorde det bra i NHL och kommer bli ett kanonförvärv. Marcus Högström gör comeback och styr upp backsidan. Det förvånar mig inte om Djurgården kommer bli ett lag som sticker rejält i tabellen inom ett par veckor. Timrå är i skrivande stund lite för svaga för att lösa poäng på Hovet. Timrå är seriens i särklass sämsta bortalag. Djurgården har även sju raka segrar mot Timrå! Gasa DIF! Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 1.70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, torsdag 18 november 2021
TV:  cmorelivefyra logo
Stream: 

Jämför odds: