Speltips Färjestad BK – Malmö Redhawks 18/11: Nian mot tian!

Oskar Jörnevik Publicerat: 18 november 2021

Torsdag den 18 november 2021 är det dags för Färjestad att gästas utav Malmö. En match som är viktig då båda lagen jagar slutspelsplats.

Färjestad BK - Malmö Redhawks

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad har inte direkt rosat marknaden i inledningen trots en mycket bra spelartrupp. Nu i veckan gick Färjestad ut med att man har gjort sig av med sportchefen Peter Jakobsson, enligt mig var det han eller Johan Pennerborn som behövde flytta på sig. Färjestad behöver vinna, laget har fem raka nederlag och spelet sitter inte riktigt, framför allt inte när man har en ledning. Många biljetter är sålda till torsdagens fight och det är ett Färjestad som måste visa att man vill till slutspel.

Malmö har inte heller varit så bra som alla trott. Dock har man spelmässigt varit bra men dåligt med poäng. En seger på dom senaste sex matcherna är facit för Malmö. Dock har man varit spelmässigt bättre i nästan alla sex. Fagervall verkar inte orolig över tabellpositionen och jag håller med honom. Malmö kommer ta sina poäng om man spelar som man gjort hittills. Har ett väldigt bra lag på pappret och många spelare lirar för klubbmärket.

Båda lagen är ganska knackiga när det kommer till powerplay spel. Under 20% är statistiken för båda gängen. Färjestad är även mycket svaga i boxplay, det är bara Luleå och Brynäs som är sämre. Gästerna är dock seriens bästa lag i boxplay med sina 85%. Första målet kommer bli oerhört viktigt i denna fight, båda lagen är ruskigt svaga att vända på matcher, bland dom sämre i ligan faktiskt.
PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brukar bli heta bataljer!

Färjestad har på pappret ett mycket skickligt lag och hade senast med ganska många spelare i Tre Kronor. Det är Daniel Viksten och Joakim Nygård som leder interna poängligan. Killar som Michael Lindqvist, Victor Ejdsell och Martin Johansson måste visa mer än vad dom har gjort. Färjestad har sju backar på kontrakt varav tre är födda på 00-talet. Det är ett Färjestad som har släppt in mycket mål och Jesse Virtanen och Mikael Wikstrand måste ta ett större ansvar och visa dom yngre lirarna.

Malmö har enligt mig en trupp för topp sex. Carl Söderberg är bland dom bästa i ligan. Lance Bouma är otroligt viktigt med sitt tuffa spel. Bröderna Sylvegård vet alla vad dom går för och nu senast har Malmö plockat in Magnus Pääjärvi som kommer bli en skicklig spelare i SHL. Backsidan är även den bra, framförallt med bröderna Lauridsen som är otroligt tuffa att möta. Krydda det med Joakim Ryan som gjort 2+9 från sin backplats. Oskar Alsenfelt har inte alls varit att känna igen, inte ens 85% i räddningar på sex ombytta matcher.

Nej, detta kommer verkligen inte bli en walk in the park för Färjestad. Malmö har vunnit två av dom senaste tre fighterna i Karlstad och brukar vara jobbiga i Värmland. Båda lagen har mycket svag form och är svaga i powerplay, med den informationen väljer jag underspelet i Karlstad. Under 5.5 är resultat som båda lagen inte brukar spela. Dock tror jag uppehållet kom lägligt för båda lagen då man har kunnat gått all in på defensiven. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, torsdag 18 november 2021
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: