Speltips Färjestad – Brynäs 9/12: Viktig streckmatch!

Oskar Jörnevik Publicerat: 9 december 2021

Torsdagen den 9 december 2021 är det dags för Färjestad att möta Brynäs. En match där poängen är mycket viktiga.

Färjestads BK - Brynäs IF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad har blandat och gett en hel del under starten av SHL. Har på 25 matcher endast spelat in 34 poäng, vilket gör att Färjestad i skrivande stund ligger på en nionde plats i tabellen. Defensiven har varit katastrofal så här långt, och det är bara Djurgården och Timrå som släppt in fler mål än värmlänningarna. Färjestad har väldig hög kapacitet i laget och spelar man bra, då är Färjestad ett lag för topp sex. Senast mot Oskarshamn var man riktigt bra och vann med klara 5-0. Formen är kanske på väg uppåt för vargarna?

Brynäs har två segrar på lagets tre senaste matcher och formen pekar uppåt. Dock är Brynäs det sämsta bortalaget i hela serien och har bara spelat ihop nio poäng på bortais. Brynäs har på 12 bortamatcher endast lyckats göra 21 mål, det är inte bra alls. Brynäs har även dem ett skickligt lag på pappret, men har inte riktigt fått ut det. Gästerna har endast gjort 61 mål på sina 25 spelade matcher, vilket är för lågt för att klassas som godkänt.

Hemmalaget är ruggigt effektiva när det kommer till gjorda mål, gör mål på 12% av skotten och det är bara Rögle som är effektivare. Hemmalag är dock väldigt svaga i special teams, näst sämst i powerplay med sina 14.75%. Laget är även näst sämst i boxplay men en siffra precis över 70%. Gästerna är inte effektiva, ligger en bra bit under 10% i gjorda mål per skott. Gästerna är har ett bra powerplay, en siffra som nästan är på 25%.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stark offensiv!

Färjestad har på pappret ett riktigt bra lag, framförallt offensivt. Lirare som Linus Johansson, Per Åslund, Joakim Nygård och Daniel Viksten är riktigt bra. Det finns även mer kapacitet att hämta i Marcus Nilsson, Michael Lindqvist (dock skadad) och Victor Ejdsell. Defensivt är det lite klenare men Jesse Virtanen lyfter mycket istid, och den unge Joel Nyström gör det bra. Mikael Wikstrand är inte inne i sin bästa form, men har en mycket hög kapacitet. Furch/Haukeland är ett målvaktspar som inte riktigt visat vad dem kan än.

Brynäs ledande spelare har levererat och det är, Greg Scott, Anton Rödin och Oula Palve. Spelare som Noel Gunler och Nick Olesen har mycket kvalitet inom sig men inte riktigt fått ut det. Nyförvärvet Dmytro Timashov har höjt Brynäs, han har gjort fem pinnar på sju spelade matcher. Brynäs har precis som Färjestad, en svagare defensiv sida. Chay Genoway och Simon Bertilsson lyfter enormt mycket istid. Brynäs har även som Färjestad på målvaktssidan två målvakter som inte riktigt visat vad dem kan.
Detta är en match Färjestad ska vinna, och till oddset som är över två gånger degen är det ett bra spel. Färjestad har ett bättre spelarmaterial än Brynäs och har haft det ganska enkelt mot Brynäs hemma i Karlstad på senare tid. Färjestad har bara förlorat en match (efter 60) på dem nio senaste matcherna i Karlstad. I och med att Färjestad gjorde en riktigt bra insats senast, kan det vara så att värmlänningarna går som en raket uppåt i tabellen. Jag tror det, och då krävs det en seger mot defensivt mindre bra, Brynäs. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 2.04
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, torsdag 9 december 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: