Speltips Färjestad – Djurgården 14/11: Fullt ös

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det finns goda förhoppningar om att få se många mål inför lördagens möte mellan Färjestad och Djurgården i SHL den 14 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Nu har det spelats tillräckligt många matcher och omgångar för att man ska kunna dra vissa växlar av att matcherna i SHL den här säsongen spelas utan publik, åtminstone till väldigt stora delar.

Det sätter utan tvekan någon form av prägel på matcherna och det som jag tycker är den gemensamma nämnaren är att det egentligen inte finns någon. Det som tidigare var röda trådar som gick att dra i, mönster som gick att se och tendenser som gick att läsa av är nu väldigt mycket mer ologik. Det finns inte samma trender att försöka följa.

Varje match lever sitt egna liv och karaktären på matcherna kan variera kraftigt. Det enda som känns igen är att ett par lag, de som prickar formen och trivs under rådande omständigheter, faktiskt dominerar serien på ett starkt sätt. Rögle BK har varit urstarka hittills, Örebro Hockey imponerar och Frölunda gör vad man kan kräva.

Men trenden med dominanta lag är väl ännu tydligare ett steg ner i seriesystemet, där Timrå IK står på tiotalet raka vinster och där IF Björklöven dominerar i toppen av HockeyAllsvenskan.

Dessa mönster, eller bristen på dessa mönster, gör hur som helst att jag har goda förhoppningar inför matchen mellan Färjestad och Djurgården. Det här borde rimligen kunna bli en väldigt intensiv match – och jag blir inte förvånad om vi står inför ett målkalas.

Överspelet i SHL

Färjestad föll igenom tungt senast och tappade då till 4-3 borta mot Frölunda. På förhand var man klar underdog så i ljuset av det är det ingen skam att man förlorade, men man kändes också på gång efter att ha tagit två raka vinster.

Det känns uppenbart att det här är ett lag som nu fått fart på sitt målskytte och med det går att vinna klart fler ishockeymatcher. Det är också, om man tittar på truppen i stort, offensiven som ska vara bärande för Färjestad.

Nu möter man ett Djurgården som körde över Linköping med 6-2 senast och som också har en tendens att spela väldigt målrika matcher. Det känns som att det är den typen av hockey som stockholmarna behöver spela för att vinna sina matcher.

Över 5,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos 888sport.

Färjestad - Djurgården

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: