Speltips Färjestad – Frölunda 17/3: Rivalmöte i kvarten

Axel Sjödin Publicerat: 17 mars 2023

Kvartsfinalen bjuder på ett spännande rivalmöte mellan Färjestad och Frölunda som inleds i Karlstad under fredagskvällen.

Färjestad - Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vanligtvis så brukar dessa två lag kanske inte möta varandra så pass tidigt i ett slutspel, men vi bjuds på extra krydda redan i kvartsfinalen då dessa två rivaler gör upp om en plats i semifinalen. Vi kan nog vänta oss en publikfest med bra tryck från läktarna när dessa båda lag möts, vilket kommer att bli roligt att följa för en neutral supporter.

Färjestad går in som regerande mästare och inleder här sitt försvar av fjolårets titel, även om det är Skellefteå och Växjö som är de stora favoriterna. I år har de inte riktigt någon Jacob de la Rose som spelade en otroligt viktig roll i deras SM-guld i fjol, men de har trots allt en stark trupp och får ändå ses som favoriter mot ett Frölunda som inte riktigt har levererat som förväntat hittills.

Att bara komma sexa får ändå ses som en missräkning för göteborgarnas del. Deras offensiv har inte presterat som de har gjort tidigare, vilket Ryan Lasch är ett bra exempel på. Huruvida de hinner få tillbaka Max Friberg i tid eller inte kan ha en stor påverkan på hur det går i kvartsfinalen, då forwarden kan ge dem det lilla extra framåt. Han var riktigt bra innan hans skada, men är åtminstone högst tveksam till spel i öppningsmötet. En annan spelare som skulle kunna göra skillnaden är Loui Eriksson som har sett bra ut på senare tid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad har flera fördelar

Det är dock framförallt defensivt som Frölundas styrkor ligger. De släpper till rätt få skott och skulle potentiellt kunna stänga ned Färjestad som inte riktigt har lika mycket fart och fläkt i offensiven i år som förra gången det bar av. Men Färjestad har trots allt en liten fördel på målvaktssidan där de har den före detta Frölunda-målvakten Matt Tomkins mellan stolparna.

Vi kan nog förvänta oss en ganska jämn och målsnål serie med bra tryck från läktarhåll. Färjestad går dock in med en liten fördel här i mitt tycke. De är ett stabilt lag och nådde också 90 poäng i grundserien, en bra bit ovanför det stora sjoket som slogs som slogs om de sista direktplatserna. De har dessutom vunnit tre av fyra möten mot Frölunda i år, vilket också innefattar båda mötena i Scandinavium.

Formen talar också för Färjestad då de vunnit sju av sina åtta senaste matcher och har fem raka segrar i ryggen. Den allra senaste mot just Frölunda i Göteborg. Frölunda har i sin tur fem förluster på sina senaste sju och lyckades med nöd och näppe undvika att behöva spela åttondelsfinal.

Att spela på den raka ettan på Färjestad är inte dåligt här, men vi väljer att kombinera det med underspelet på 5,5 mål för totalt 3.33 gånger pengarna hos Betinia här, vilket är rätt saftiga odds.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad & under 5,5 mål
Odds: 3.33
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 17 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo