Speltips Färjestad – Leksand 11/12: Hemmalaget börjar steppa upp!

Oskar Jörnevik Publicerat: 10 december 2021

Lördag den 11 december 2021 ska Färjestad försöka lösa sin tredje raka segern mot ett Leksand som har en tuff period bakom sig.

Färjestad BK - Leksands IF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad har verkligen blandat och gett under inledningen av SHL. I skrivande stund ligger hemmalaget på en blygsam nionde plats i tabellen, målet är såklart en topp sex placering, minst. Formen på slutet är dock på uppåtgående, då Färjestad har två raka segrar, två raka matcher med stabilt defensivt spel. Färjestad har ett bra lag på pappret, och kommer man bara upp i normal standard så är man ett lag för minst topp sex. Färjestad har börjat visa fin form hemma i Värmland, hemmalaget har vunnit fyra av lagets fem senaste hemmamatcher.

Leksand har gjort en bra inledning av säsongen, men har börjat vackla lite på slutet. Gästerna ligger dock på en stabil topp sex placering i ligan, närmare bestämt femma. Leksand har fyra raka förluster, och inte alls fått igång spelare på senare tid. Det ska dock tilläggas att Leksand är seriens näst bästa hemmalag. Har gjort 43 bortamål på 13 spelade matcher. Borta mot Färjestad har Leksand lyckats ganska väl, har lyckats nypa två segrar på sina tre senaste bortamatcher i Värmland. Brukar ha ett väldigt bra stöd i Löfbergs.

Färjestad är väldigt effektiva, det är bara Rögle i serien som sätter fler mål / antal skott. Hemmalaget har dock ett väldigt svagt special teams, både powerplay och boxplay är bland det sämsta i hela ligan. Gästerna har siffror som inte skrämmer särskilt många, men är långt ifrån katastrofala. Snittar knappt 20% gjorda mål i powerplay, ett boxplay som är knappt 80%. Om båda lagen ska lösa en topp sex placering måste båda lagen skärpa till sina special teams.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen har en bra offensiv!

Färjestad har ett mycket bra lag på pappret, en offensiv som jag tycker är bland de bästa i hela ligan. Färjestad har tre linor som verkligen kan leverera. Daniel Viksten går återigen mot en fin säsong. Hemvändarna i Joakim Nygård, Marcus Nilsson och Linus Johansson, börjar komma igång, och vi alla vet vad dessa herrar kan utfärda. Gustav Rydahl och Jacob De La Rose, är två herrar som kommer till “arbetet” varje dag, och brukar som oftast hamna i poäng protokollet. Färjestad har haft problem i defensiven, det är faktiskt bara Timrå och Djurgården som släppt fler mål än vad Färjestad har gjort. Albert Johansson och Joel Nyström är två unga, och framförallt mycket intressanta backar. Jesse Virtanen lyfter enormt mycket istid och gör det bra.

Leksand har återigen prickat rätt när det kommer till importer. Topp fyra i interna poängligan är importer. Där framförallt Max Veronneau har varit riktigt vass, även Mikael Ruohomaa börjar komma igång rejält. Leksand har två riktigt skarpa formationer, dessa formationer står för mer än 70% av Leksands kassar. Leksand har saknat tre ordinarie backar under en ganska lång period. Det gör att Matt Caito och Calle Själin får enormt mycket istid, och båda står noterade för 14 poäng så här långt.

Färjestad är bättre för stunden, och har ett bättre lag på pappret. Värmlänningarna står i över två gånger degen, ett starkt hemmalag mot ett formsvagt bortalag, bra odds. Färjestad har visat i sina två senaste matcher hur bra man egentligen är, spelade inte alls bra senast mot Brynäs, men lämnade matchen med tre pinnar, det är gamla Färjestad. Och ett gammalt Färjestad vinner mot ett Leksand på en lördagkväll i Karlstad. Leksand har släppt in tre eller fler mål i sina fyra senaste matcher, och då vinner man inte i Karlstad. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 2.20
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18.00, lördag 11 december 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: