Speltips Färjestad – Luleå 5/5: Fjärde matchen

Axel Sjödin Publicerat: 5 maj 2022

Vi ser fram emot den fjärde matchen i SHL:s finalserie mellan Färjestad och Luleå nu på torsdag.

Färjestad - Luleå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luleå leder serien med 2-1 i matcher efter en rafflande tillställning uppe i Luleå senast. Hittills så har båda lagen vunnit sina respektive hemmamatcher, men senast så var det verkligen inte med stor marginal som Luleå återigen tog kommandot i finalserien.

I de två första matcherna så var det egentligen inget snack. Båda lagen vann sin första hemmamatch bekvämt med god marginal, även om Färjestad gjorde processen kortare i Karlstad än vad Luleå lyckats med uppe i Norrland.

Matchen i tisdags såg ut att bli ännu en övertygande hemmaseger då Luleå tryckte dit två snabba mål innan det hade gått fem minuter. De gick därefter upp i en 3-0 ledning i första, men Färjestad lyckades ta sig in i matchen igen och kom långsamt tillbaka.

De vann båda andra och tredje perioden och kunde därmed ta matchen till förlängning. Men väl där så kunde Luleå avgöra fyra minuter in efter att Einar Emanuelsson prickat in 5-4, vilket då återigen gav Luleå ledningen i serien.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Högt tempo i första halvlek hittills

På det hela taget så är det dessa två lag som har varit klart starkast under hela slutspelet. Färjestad har varit nederlagstippade sedan inför kvartsfinalen, men har gång på gång presterat över förväntan. Även mot Luleå så har de fått klassas som underdogs, men trots att de ligger under i finalserien hittills så har de visat att de har vad som krävs för att utmana om guldet.

All press ligger dock på Färjestad nu inför det fjärde mötet, de lär inte ha råd att hamna i ett 1-3-underläge mot ett lag av Luleås kaliber som totalt bara har förlorat tre matcher under hela slutspelets gång såhär långt.

Att döma av senaste insats i Karlstad så finns det dock hopp om att kvittera finalserien och Färjestad går in som favoriter hos spelbolagen inför det fjärde mötet. Luleå har dock varit väldigt bra på bortais under slutspelet och var faktiskt det lag som tog flest poäng borta totalt under grundserien.

Så även om oddsen på Färjestad här inte är särskilt dumma så blickar vi istället mot en annan oddsmarknad. Ett tema som har hållit i sig under finalserien såhär långt har varit det höga tempot i första perioden då båda lagen har rivstartat i jakten på det första ledningsmålet. Totalt sett så har 8 av seriens 17 mål under ordinarie tid gjorts under den första perioden, alltså knappt hälften. För 1.95 hos Campobet gånger pengarna spelar vi därmed på att det blir över 1,5 mål i första perioden, vilket har suttit i samtliga matcher i finalen hittills.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål i första perioden
Odds: 1.96
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:00
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: