Speltips Färjestad – Malmö Redhawks 7/4: Klart direkt

Simon Pålsson Publicerat: 7 april 2021

HockeyAllsvenskan visade vägen med 2-0 i varje åttondelsfinal. Det känns som att vi får se samma sak i SHL. Nu möts Färjestad och Malmö Redhawks.

Färjestad - Malmö Redhawks

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är slutspelsdags i SHL och redan i de första matcherna har man känt lite av den nerv som tidigare under säsongen har lyst med sin frånvaro. Nog har det varit en konstig säsong och nog har det varit tråkigt, men nu är det trots allt dags att dela ut pokalen och spela slutspel.

Det gör att det kittlar lite extra och med tanke på att inget lag har dominerat på ett övertygande sätt från start till mål finns det inte heller samma självklara favoritskap den här säsongen. Det öppnar för flera andra lag.

Men lagen som spelar åttondelsfinal, som alltså har slutat mellan placering 7-10, ska väl ändå inte kunna vara med hela vägen? Jo, med tanke på att såväl Frölunda som Färjestad, två klassiskt starka slutspelslag, finns med här kan man aldrig säga aldrig. Men det ska såklart mycket till.

Om vi ser till HockeyAllsvenskan var det uppenbart att lagen som spelade åttondelsfinal inte riktigt räckte till i nästa skede. Men båda åttondelsfinalerna slutade också 2-0 i matcher till det ena laget, något som kanske kan ge en fingervisning om vad som väntar i SHL?

För här vann Frölunda enkelt borta mot Djurgården i sin första match, samtidigt som Färjestad enkelt passerade Malmö Redhawks i sin första match. Det gör att båda klassiska klubbarna nu har chansen att döda spänningen på sin egen hemmaplan.

Litar inte på Redhawks

Malmö Redhawks hade för cirka månaden sedan en stark trend och tog åtta raka vinster på ett mycket övertygande vis, något som gjorde att skåningarna klättrade upp från bottenstriden och in på en slutspelsplats med ganska bred marginal.

Men veckorna innan att säsongen tog slut, då syftar vi på grundserien, tappade man kraft igen och det blev åter uppenbart att man kanske inte riktigt har lagbygget för att slåss brett över en hel säsong.

Nu tror jag att man åter får det svårt att motivera sig och Färjestad är trots allt ett lag som man har förlorat mot i skarpa lägen tidigare, även om Malmö Redhawks hade ett övertag i grundserien.

Färjestad vinner (ordinarie tid) spelas till 1,73 gånger såsen hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,73
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, onsdag 7 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo