Speltips Färjestad – Örebro 21/10: Nu vänder trenden!

Oskar Jörnevik Publicerat: 21 oktober 2021

Under torsdagskvällen den 21 oktober 2021 tar Färjestad mot Örebro. Örebro som har haft det tufft i Karlstad dom senaste åren.

Färjestad - Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför säsongen lyfte många experter fram Färjestad till skyarna och är/var favoriter till guldet. Säsongen har inte startat exakt så bra för värmlänningarna, men är trots allt en dålig start med bland dom sex bästa lagen. Grus i maskineriet stundtals kan jag säga om Färjestad så här långt, 16 inspelade poäng på tio matcher är ett helt okej facit men 35 insläppta är lite för mycket.

Om det varit grus i maskineriet för Färjestad så har det varit stenar i maskineriet för Örebro i inledningen. Om vi tittar på truppen Örebro har att tillgå, så är 13 inspelade poäng på tio matcher inte okej. Har dock spelat upp sig rejält på slutet och tagit tre segrar på senaste fem matcherna. Bortaspelet dom tre senaste matcherna har inte varit bra, tre förluster och endast tre gjorda mål framåt.

Något Färjestad är bäst i ligan på är skotteffektivitet, man är faktiskt det mest effektiva laget i SHL och gör mål på drygt 13% av sina skott. Örebro däremot ligger i botten och är den näst sämsta laget när det kommer till effektivitet i ligan, en bra bit under 10%. När vi är inne på statistik så tål det att nämnas att hemmalagets powerplay är helt okej, med 26%. Gästerna har dock ett riktigt dåligt powerplay om vi kollar på statistiken, gör endast mål på 13% av alla sina powerplay.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

“Real Färjestad”

Inför säsongen blev Färjestad kallade “Real Färjestad”, inte så konstigt när man värvade tillbaka Marcus Nilsson, Linus Johansson, Mikael Wikstrand och Joakim Nygård från utlandsäventyr. Har även plockat in Jacob De La Rose från NHL, samt målvakten Furch nyligen.

Det är framförallt de förstnämnda som levererat mål och assist, Nygård, Nilsson och Johansson ligger topp tre i interna poängligan. Färjestad har mycket mer kvalité än just dom tre spelarna. Daniel Viksten och Michael Lindqvist är toppspelare på SHL-nivå. Backarna Albert Johansson och Jesse Virtanen är på gränsen till NHL. Sammanfattar vi Färjestads trupp så är har man en av SHLs absolut bästa trupper.

Örebro har en bra trupp på pappret, men inte riktigt fått till det offensiva spelet än. 22 mål på tio spelade matcher är inte bra nog för en så skicklig offensiv som Örebro har. Emil Larsson och Rodrigo Abols delar den interna poängligan med sex gjorda poäng. Örebro behöver få igång herrar som Robin Kovacs, Jani Lajunen och Robert Leino om man ska gå långt i år.

Örebro har en riktigt bra defensiv att tillgå, har SHLs för tillfället bästa målvakt i Jhonas Enroth. Har Ebert, Näkyvä, Rissanen och Zamorsky som topp fyra backar, vilket är en magisk backsidan. Lägg även till de defensiva skickliga backarna i Stefan Warg och Marcus Hardegård.

Färjestad har på pappret ett bättre lag än vad Örebro har. Örebro har endast vunnit en match i Karlstad sen 2016. Båda lagen kliver in här med två dåliga insatser i ryggen. Kommer bli en magiskt tryck i Löfbergs under torsdagskvällen då det är högt tryck på biljetterna. Betsson betalar 1.96 gånger degen på en hemmaseger. Jajaja, säger jag. Finns inte på kartan att detta Färjestad åker på pumpen tre matcher i rad, det tillåter inte Johan Pennerborn. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 1.96
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, torsdag 21 oktober 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream: 

Jämför odds: