Speltips Färjestad – Skellefteå 29/3: Slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 29 mars 2021

Skellefteå AIK har alla möjligheter att plocka tre poäng borta mot Färjestad i sin sista match för den här säsongen i SHL.

Färjestad - Skellefteå AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den här veckan ska vi äntligen kunna stänga igen butiken i den svenska högstaligan SHL, men det är fortfarande en haltande tabellen som råder.

Allra värst är läget för Färjestad, som bara har spelat 48 omgångar, att jämföra med serieledande Rögle BK och Djurgårdens IF som båda är uppe på sina 52 spelade grundserieomgångar. Det är precis så många man ska spela innan slutspelfasen av säsongen ligger för dörren.

Nu spelar Skellefteå AIK sin sista match för säsongen och kan gå upp på andraplatsen, men det är en plats man inte lär bevaka så länge då även Växjö Lakers bara står på 48 spelade matcher. Det känns som att det blir Växjö Lakers som etta/tvåa, tillsammans med Rögle BK, medan Skellefteå AIK får försöka knipa tredjeplatsen.

Samtliga jagande lag, däribland Leksand en poäng bakom, står också inför sin sista match i grundserien. Allt som Skellefteå AIK behöver göra är att vinna borta mot Färjestad för att hålla Leksand bakom sig och säkra tredjeplatsen.

Inför det slutspel som väntar är det en uppenbar fördel att sluta trea, eftersom det ger hemmaplansfördel fram till en eventuell semifinal. Det ska man inte underskatta.

Skellefteå AIK har bra form

Som om det inte vore nog med det som motivation kan man ha med sig att Skellefteå AIK faktiskt har ett väldigt bra go i laget just nu, med fyra raka vinster och en lång trend med starka insatser. Hela mars månad har i mina ögon varit väldigt bra och nu senast smällde man till Malmö Redhawks med hela 6-1 på hemmaplan.

Nu möter man ett Färjestad som man vunnit två av tre matcher mot hittills den här säsongen, och totalt fyra av de fem senaste matcherna mot.

I mina ögon är Skellefteå AIK ett bättre hockeylag, och det visar inte minst tabellen. Färjestad har exempelvis bara en vinst på sina fyra senaste matcher och har bland annat en tung förlust hemma mot Linköping i mars. Det är inte särskilt imponerande.

Skellefteå AIK moneyline spelas till 2,00 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skellefteå AIK moneyline
Odds: 2,00
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:00, måndag 29 mars 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo