Speltips Färjestad – Växjö 14/9: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 14 september 2023

De regerande mästarna Växjö Lakers reser till Karlstad i öppningsomgången, där de ställs mot Färjestad, som blev mästare säsongen dessförinnan.

Färjestad - Växjö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I öppningsomgången bjuds vi direkt på ett tungviktsmöte mellan två potentiella titelutmanare. Färjestad ser väldigt spännande ut och går in som favoriter mot det titelförsvarande Växjö, som trots allt har tappat ett par viktiga pjäser inför säsongen.

Färjestad är kanske det topplag som har förändrats minst från fjolårssäsongen, framförallt på forwardssidan finner vi bekanta namn som var med och tog SM-guld för två år sedan. De har dessutom toppat den uppsättningen med nyförvärvet David Tomasek som har alla förutsättningar för att bli en väldigt lyckad värvning. Han gjorde det bra i Sparta Prag under fjolårssäsongen och lär kunna tillföra mycket i Karlstad.

Deras största tapp inför i år är tveklöst Theodor Lennström, som förvisso var borta stora delar av fjolårssäsongen genom skador, men som trots allt är en av SHL:s kanske bästa spelare. De har tagit in ett par bra backar, men ingen klar ersättare riktigt.

Men på det hela taget så vet vi ungefär vad vi kommer att få från Färjestad, och det kan mycket väl leda hela vägen till Le Mat-pokalen om de får allt att stämma.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö är fortsatt ett stabilt topplag

Även Växjö har tappat en del tongivande försvarare. Lukas Bengtsson och Häman Aktell har båda lämnat för spel utomlands, vilket är ett tungt tapp för ett lag som har levt på sin stabila defensiv. Det var deras förmåga att hålla tätt bakåt som tog dem till titeln i fjol, och frågan är om de kan hitta tillbaka till den stabiliteten utan sina stora backstjärnor.

Nyförvärven de har gjort under sommaren är spännande till viss del, men det är en del oprövade kort som behöver leverera ifall Växjö ska ha en chans att försvara sin titel. Trots att Växjö fortfarande känns som ett väldigt starkt och stabilt lag så är känslan att de trots allt har försvagats lite jämfört med förra säsongen.

Även om de har tappat två tunga namn i sin backuppsättning så kan vi förmodligen förvänta oss ungefär samma spelfilosofi med den gamla Färjestadslegendaren Jörgen Jönsson i tränarbåset. Växjö avslutade fjolårssäsongen med nio raka matcher där det blev fem mål eller färre, och underspelet känns därmed som ett ganska lovande spel. För 2.05 gånger pengarna spelar vi därmed på under 5 mål hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 14 september
TV: 
Stream:  TV4 Play