Speltips Frölunda – Brynäs 8/10: Rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Frölunda och Brynäs spelar nästan alltid heta matcher mot varandra. Nu möts lagen i SHL torsdagen den 8 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det kanske hetaste mötet den här SHL-torsdagen spelas i Göteborg, där Brynäs kommer på besök till Frölunda för en het historia.

Frölunda har varit ett lag som år efter år varit cementerade i toppstriden, och som prenumererat på slutspelsmatcher. Dessutom har man parallellt med ett ofta vägvinnande spel hemma i SHL också varit exemplariska när det kommer till att göra bra resultat i Europa.

Det är inte sällan ett par svenska lag som går vidare långt i CHL-slutspelet, men i slutändan är det alltid göteborgarna som står där i finalen, och allt som oftast vinner man också. Man har vunnit CHL-pokalen överlägset flest gånger genom historien, den ganska lilla historien ska sägas, och har verkligen visat sig vara ett cuplag.

Men förra säsongen var inte den bästa, och Frölunda slutade först som sjua. Men då man är ett gediget lagbygge har man alltid en bra chans inför slutspelet, som just förra säsongen ställdes in.

Därför räknar jag med att Frölunda är ett lag som siktar på att gå bra den här säsongen. Matchen mot Brynäs är speciell, det finns en stor rivalitet, men det hade nog inte behövts mer tändning inför matchen ändå.

Efter fyra spelade matcher kan konstateras att det här är ett lag på nio poäng, ofta beroende på en stark defensiv. Så här långt har man hållit två nollor, och ser hela tiden farliga ut på hemmaplan med två raka vinster. Det blir inte enkelt för Brynäs här.

Tätt rivalmöte väntar

Frölunda har med andra ord öppnat säsongen starkt, och nu är frågan hur motståndarna Brynäs ser ut i dagsläget, inför fortsättningen på den här säsongen? Brynäs har också öppnat säsongen ganska lovande, med två vinster, en övertidsförlust och en rak förlust i premiären mot IK Oskarshamn.

Det må ha varit en missräkning att förlora premiären, men därefter har Brynäs åter sett lite starkare ut, och har framför allt en förmåga att jobba sig in i matcherna. Det släpps inte lite för många, lite för enkla mål och jag känner mig just nu inte helt säker på att Brynäs är ett lag som kan stå upp bra mot de bästa lagen.

Men man ska ha med sig att Brynäs vunnit tre av de fyra senaste mötena med Frölunda, och att man konsekvent är en nagel i ögat på det här laget.

Över 5,5 mål spelas till 1,90 gånger smeten hos Unibet. Min känsla är att det här kan bli en offensivt inriktad historia mellan två lag som vill visa upp sig tidigt på säsongen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,90
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 8 oktober 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: