Speltips Frölunda – Djurgården 8/4: Åttondel

Simon Pålsson Publicerat: 7 april 2021

Nu fortsätter åttondelsfinalen mellan Frölunda och Djurgården i SHL-slutspelet. Det står 1-1 efter två spelade matcher.

Frölunda - Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går att inte att anmärka särskilt mycket på inledningen på det här slutspelet ur ett rent underhållningsperspektiv. Det har redan i åttondelsfinalerna blivit mycket mer än vad man hade hoppats på.

För på förhand känns det alltid lite avslaget med åttondelsfinaler och ett vanligt år i SHL skulle jag hävda att lagen som spelar åttondelsfinal inte har en chans att vinna hela skiten. Men just den här säsongen, när allting är upp och ner, kan allting hända. Det är min fasta övertygelse.

Men med det sagt är det mycket som ska gå rätt och mycket som ska klicka för att så ska bli fallet, men en större chans i år? Ja, det skulle jag utan tvekan hävda.

Det kanske är det som driver Frölunda och Djurgården, som efter två spelade åttondelsfinaler har 1-1 och nu går in i en tredje och direkt avgörande match för att nå kvartsfinal. Det är inte mer än bäst av tre matcher som gäller i åttondelsfinalerna.

Frölunda vann bekvämt i den första matchen och såg ut att kunna döda det här enkelt i den andra matchen på hemmaplan. Men då klappade man plötsligt igenom mot ett annars formsvagt Djurgården – och föll med hela 7-2.

Tätare när det ska avgöras

Man kan säga mycket om åttondelsfinalerna hittills, men det är uppenbart inte matcher som varit särskilt täta till sin natur. Det har snarare varit tvärtom, men massvis av mål från bortalaget två gånger om. Det gör att man nu kanske tänker sig en målrik historia igen.

Men faktum är att jag snarare tror på en motreaktion – inte minst då det här är som en final där allting ska till att avgöras i en enda match. Det ställer andra krav på lagen och det kommer att sätta en annan ton på matchen.

Djurgården föll igenom stort i första matchen, men gick upp till 5-0 redan efter halva matchen spelad mot Frölunda senast. Det vågar jag lova inte kommer att hända igen.

Det stökiga var också att man hade sex olika målskyttar i matchen och alldeles uppenbart är man ett lag som kan sprida ut målskyttet. Det är viktigt.

Men nu tänker jag mig en match som blir mer återhållsam – när båda lagen är mer rädda för att förlora.

Under 5,5 mål spelas till 1,64 gånger såsen hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,64
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 8 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo